Тотенхем последњи тим који се поклонио пред моћним Ситијем!

Juego de posicion је живи и здрав! И не само то, већ и просперира, и то на, веровало се, непогодном тлу Енглеске! Манчестер сити је забележио 16. победу у низу, пошто је у 17. колу Премијер лиге савладао Тотенхем са 4:1. Веома лако је могло да буде и 8:1, а нико ко је погледао макар и десет минута меча на Етихаду не би био зачуђен.

Они не могу бити заустављени. Барем не сада, када играју најчистији Juego de Posicion који је Европа видела још од Барселоне пред крај Гвардиолиног четворогодишњег мандата у његовој Каталонији.

Манчестер Сити је против Тотенхема, на практично гротескно лак начин, стигао до 16. тријумфа у низу у Премијер лиги. Екипа са Етихада је постигла четири гола против Тотенхема, а, поред промашеног пенала, имала је прилике да постигне барем још толико погодака.

Једини погодак за екипу Маурисија Поћетина, која је почела меч у 4-3-1-2 систему и покушала са високим нападачким пресингом, да би потом прешла на очекивану 4-2-3-1 формацију, постигао је Кристијан Ериксен у самом финишу сусрета.

Колико је инфериоран био Тотенхем показује чињеница да је први ударац на гол домаћег тима упутио у 55. минуту, најкасније у читавој сезони. Урадио је то Хари Кејн, који је имао много среће што није добио црвени картон после старта над Рахимом Стерлингом.

Управо је Стерлинг постигао два гола, а њему су се придодали и Илкај Гундоган и Кевин Де Брујне.

Белгијанац је био укључен у 14 голова (шест голова, осам асистенција) на 15 мечева у Премијер лиги од септембра.

На крају, Тотенхем је доживео пети пораз ове сезоне, док је у читавој прошлој сезони имао четири неуспеха. Спурси играју импресивно у Лиги шампиона, где су имали највише бодова у групној фази, али им предстоји велика борба да кроз Премијер лигу ове године поново изборе играње у елитном европском клупском такмичењу.

Манчестер Ситију предстоји нешто лакши распоред у наредном периоду, а први, макар номинално тежи меч (такав може да буде сваки, руководимо се само именом противника), јесте гостовање Ливерпулу.

Кристал Палас је, после победе над Вотфордом, стигао до важног тријумфа против Лестера (0:3), који је играо као препорођен после доласка Клода Пјуела.

Арсенал је са 1:0 савладао Њукасл, који је практично и заборавио када је последњи пут тријумфовао и, након солидног почетка сезона, сада је у слободном паду. Брајтон и Бурнли су одиграли меч без голова, док је Челси савладао Саутемптон са 1:0, за који меч није почео Душан Тадић.

Вотфорд је поново поражен код куће, овога пута од Хадерсфилда, примивши четири поготка. Стоук Сити наставља са, можемо слободно рећи, очајним партијама, пошто су поражени на стадиону Британија са 3:0 од Вест Хема, који игра драматично боље откако је на клупу тима из Лондона сео оспоравани Дејвид Мојес. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво