Реал Мадрид је шампион света!

Реал Мадрид – Гремио 1:0. Како то обично бива, свакако од 2012. године, шампион Европе на Светском клупском првенству узима титулу. Реал Мадрид је савладао Гремио, бразилског великана из Порто Алегреа, поготком Кристијана Роналда (ништа необично) из слободног ударца (свакако веома неуобичајено у последње време).

Гремио је екипа са југа Бразила, одакле обично долазе тимови и играчи који не играју у стереотипном бразилском стилу. То је, ако дозволите, „најевропскији" фудбалски предео Бразила. Међутим, Гремио је ове сезоне тим који је играо, не само најбољи, већ и најлепршавији фудбал у Јужној Америци, што је посебно било очигледно у њиховом тријумфу над аргентинским Ланусом у финалу Копа Либертадорес.

Екипа у којој игра Луан, вероватно најбољи бразилски играч који игра у домовини, дошла је са намером да и са Реал Мадридом игра futebol d‘arte (jogo bonito није аутохтони бразилски, већ маркетиншки израз). Али, напросто, разлика у квалитету између Гремија и мадридског Реала је превелика.

У свом уобичајеном 4-3-1-2 систему, са Иском у слободној улози иза Бенземе и Роналда, Мадриђани су постепено повећавали притисак против мотивисаног противника, који је једном морао да попусти.

Кристијано Роналдо се удаљио на листи најбољих стрелаца у историји такмичења (у мечу са Ал Џазиром постао рекордер), а интересантно је да је погодак постигао из слободног ударца, што се већ дуже сматра једним од најслабијих елемената његове игре.

Последњи тим ван Европе који је освојио ово такмичење јесте велики Коринтијанс из Сао Паула, који је, док је садашњи селектор Бразила Тите седео на клупи, 2012. године био бољи од Челсија.

У мечу са треће место, одиграном раније у суботу, Пачука, мексички тим и шампион КОНКАКАФ-а, био је бољи од Ал Џазире, домаћина, са 4:1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи