Читај ми!

Реал Мадрид је шампион света!

Реал Мадрид – Гремио 1:0. Како то обично бива, свакако од 2012. године, шампион Европе на Светском клупском првенству узима титулу. Реал Мадрид је савладао Гремио, бразилског великана из Порто Алегреа, поготком Кристијана Роналда (ништа необично) из слободног ударца (свакако веома неуобичајено у последње време).

Шампион Европе Реал Мадрид и првак Јужне Америке Гремио из Бразила дуелом у Уједињеним Арапским Емиратима одлучиће ко је најбољи тим света.

Реал Мадрид је бранилац титуле на Светском клупском првенству, коју је прошле године освојиo савладавши у Јапану домаћи тим, Кашиму Антлерс, резултатом 4:2.

Била је то друга титула Реал Мадрида на првенствима света за клубове од како се такмичење одржава у овом формату од 2005. године. Пре тога, најтрофејнији клуб Европе освојио је титулу првака света 2014, док су у клупској историји три пута били и победници Интерконтиненталног купа који се играо до 2004. и то 1960, 1998. и 2002. године.

На другој страни, Гремио је актуелни шампион Копа Либертадорес, односно шампион Јужне Америке. Чувен бразилски клуб, који је три пута био шампион Јужне Америке, никада није освојио клупско првенство света, али су били победници Интерконтиненталног купа 1983. године када су победили тадашњег првака Европе Хамбургер из Немаче резултатом 2:1.

Гремио се бори за прву, а Реал Мадрид за трећу титулу првака света чиме би се изједначили са највећим ривалом, Барселоном, која је у овом такмичењу побеђивала 2009, 2011. и 2015. године.

Финални меч почиње у 18.00 по нашем времену на Зајед Спортс сити стадиону у Абу Дабију, а оба дуела можете пратити у директним преносима на Другом програму РТС-а и и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи