Гвардиола: Имамо право да будемо срећни; Морињо: Разликујемо се у понашању и образовању

У Енглеској га зову „Milkgate" – сукоб, вербални, физички и лактозни (бачено је млеко, поливен асистент Жозеа Мориња који је био иницијална мета), између фудбалера и стручних штабова Манчестер Ситија и Јунајтеда после победе ових првих која им, практично извесно, доноси титулу првака Енглеске. Пеп Гвардиола је, на конференцији посвећеној мечу са Свонсијем, готово искључиво говорио о овом инциденту...

Тренер Манчестер Ситија је нагласио да „охрабрује" своје играче да прослављају победе, против било ког противника, али оповргава тврдње да су они претерали у томе.

Жозе Морињо је пришао свлачионици градских ривала и захтевао од њих да „покажу поштовање", да би се касније обрео и пред свлачионицом судије Мајкла Оливера (од кога није захтевао поштовање, већ само некога на коме ће се истрести због недосуђеног једанаестерца).

Гвардиолу су новинари питали да су играчи „славили превише", на шта је он рекао децидирано: „Дефинитивно не!".

„Били смо срећни. Добили смо дерби против једног од највећих ривала које имамо".
Жозе Морињо, који је говорио на конференцији за медије уочи меча са Борнмутом, био је лапидарнији.

„Једино што могу да кажем јесте да је у питању различитост – различитост у понашању, у образовању. Само то и ништа више".

Фудбалска асоцијација је најавила да ће тражити од оба клуба да изнесу до среде званично виђење дешавања, после меча које је Ситију донело рекордну 14. победу у низу у Премијер лиги и, за ову фазу сезоне, рекордних 11 поена предности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво