Пола милиона људи слави титулу Тигрова из Монтереја!

Мексичка Лига Еме Екис (Liga MX) је, недвосмислено, најквалитетнија лига ван Европе (било да као параметар процене узмете квалитет играча, инфраструктуру, уопште новац, тактичку иновативност и зрелост – закључак је увек исти). Монтереј је њен центар, јер су управо из овог града два најбоља клуба, Монтереј и Тигрес. Ови други, познати по проактивнијем и фудбалу базираном на поседу, савладали су великог ривала у финалу Апертуре и шести пут у историји освојили шампионски пехар. И умели су да га прославе...

Чилеанац Едуардо Варгас, Францус Андре-Пјер Жињак и Еквадорац Енер Валенсије чине нападачки трио екипе са Универзитетског стадиона, коју предводи Бразилац Рикардо Тука Ферети, а која је позната по невероватној подршци публике.

Након 1:1 у првом дуелу, Тигрес је преокренуо и славио 2:1 на терену Монтереја, који је у самом финишу сусрета и промашио једанаестерац.

Титула је прослављена парадом улицама града од нешто преко милион становника, којој је присуствовало, чак и према конзервативнијим проценама, половина свих грађана (дакле, пола милиона људи).

Тигрес је недавно, док су мексички тимови играли Копа Либертадорес (више то не раде због промене у календару такмичења), играо и финале тог такмичења, када је успешнији од њега био аргентински Ривер Плејт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара