Ђукић: Нема фаворита, али нама је дерби битнији

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић уочи 156. "вечитог дербија" изјавио је да очекује празник фудбала, а да је утакмица тренутно много битнија за његов тим јер Звезда долази у Хумску са девет бодова предности.

"Очекује нас велики дерби и утакмица две екипе које се боре за титулу. Обе екипе су избориле пласман у Европи. Празник фудбала нас чека и надам се да ће проћи у фер и коректном односу и нека победи бољи тим", изјавио је Ђукић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Ђукић је рекао да нема проблема са нешто слабијим резултатима своје екипе јер је једино мерило њихове оцене борбеност, а она је, према његовим речима, неоспорна код играча Партизана. 

"У дербију нема фаворита. Много пута се дешавало да бољи тим изгуби. Биће егал меч у коме нема фаворита. Не могу да вреднујем своју екипу на основу игре на терену који није фудбалски попут оног у Крушевцу. Једино могу да их евалуирам на основу борбености, а моји играчи су то дали. Гро бодова смо изгубили код куће, немамо права на грешку јер и Звезда игра добро."

Тренер црно-белих истакао је да је неизвестан наступ Зорана Тошића, док је одраније познато да неће играти Марко Јанковић.

"Сигуран сам да ће они који буду спремни бити достојна замена. Ми смо екипа на првом месту, али индивидуални квалитет је битан".

Ђукић је говорио и о јефтино примљеним головима као проблему који утиче на резултат.

"Не смемо да дозволимо јефтине голове, против Динама седам укупно, у Крушевцу два. То су моменти пада концентрације. Морамо да обезбедимо свој па тек онда да кренемо на противнички. Увек смо побеђивали када смо били чврсти позади", поручио је Ђукић и додао да је проблем између Суме и Ожеговића у вези са извођењем пенала у Крушевцу изглађен после меча, уз шаљиву опаску да га у дербију сигурно неће бити са алузијом на чињеницу да црно-белима 22 године није свиран пенал.

Фудбалер Партизана Данило Пантић изјавио је да очекује спектакл, а додатни разлог за оптимизам је чињеница да има позитиван скор у млађим категоријама против Звезде. 

"Атмосфера у екипи је фантастична. Презимили смо у Европи, у домаћем првенству губимо бодове, али и играмо у нехуманим условима. Имам само један пораз у дербију у млађим категоријама и надам се да ће се низ наставити", рекао је Пантић.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се у среду од 18 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво