Читај ми!

Европски дерби за крај историјске јесени српског фудбала

Најуспешнија јесен у новијој историји српског клупског фудбала, у којој су Црвена звезда и Партизан изборили пласман у нокаут фазу Лиге Европе, завршава се у среду 156. вечитим дербијем, који овај пут са пуним правом може да се назове: Европски дерби. Дуел вечитих ривала играће се од 18.00 на стадиону Партизана.

Дуел 22. кола Суперлиге Звезда дочекује са девет бодова више у односу на актуелног шампиона, па се слободно може рећи да црно-бели, који у последњих пет међусобних мечева рачунајући и Куп не знају за пораз, имају императив победе.

Уколико би Звезда победила предност на зимској паузи била би 12 бодова, скоро недостижна, чак и кад се преполове бодови, уочи плеј-офа.

У сенци дербија одиграће се преосталих седам утакмица, а најзанимљивији ће бити локални дерби између Спартака и Војводине, која је без тријумфа већ шест утакмица, као и гостовање Радницког из Ниша у Сурдулици са жељом да упише пети тријумф у низу.

Распоред 22. кола Суперлиге: Бачка - Земун (13 сати), Борац - Младост, Чукарички - Рад, Јавор - Напредак, Радник - Раднички, Спартак Суботица - Војводина (15 сати), Мачва - Вождовац (17 сати), Партизан - Црвена звезда (18 сати).

Табела: Црвена звезда 56 бодова, Партизан 47, Спартак 39, Раднички 36, Вождовац 35, Чукарички 35, Војводина 32, Напредак 31, Младост 27, Радник 25, Мачва 23, Земун 21, Бачка 18, Борац 15, Јавор 15, Рад 14.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво