Сукоб после дербија Манчестера, на Мориња бачено млеко

У Србији постоји термин "треће полувреме", које означава концепт, присутан у нижим ешалонима фудбала, завршетка мечева у локалним угоститељским објектима (читај кафанама). И манчестерски дерби, који је на терену добио Сити, не толико убедљивим резултатом колико убедљивом игром, имао је свој епилог ван игралишта. Додуше, мање пријатељски и много агресивнији...

У табору Јунајтеда су, преносе бројни острвски медији, били изиритирани „претераним слављем" гостију, који не само да су прекинули низ од 40 мечева без пораза на свом стадиону „црвених ђавола" већ су и сами поставили рекорд по броју узастопних победа у Премијер лиги, а притом и највећем ривалу побегли чак 11 бодова на табели.

Пеп Гвардиола није желео да буде део славља после меча са навијачима, иако су га његови асистенти на то наговарали. Каталонац као да је предосетио да би ствари могле да се отргну контроли, пошто су играчи наставили славље и у тунелу и својој свлачионици.

Наравно, то је уобичајени део фудбалског фолклора, али Морињу се то није допало (да подсетимо, Морињо је имао замерке и на начин на који је Конте прославио победу Челсија против Јунајтеда прошле сезоне).

Португалац је отишао да умири играче Ситија (које, приметиће неко, није успео да умири на терену, што му је ваљда једино и посао), али му је Бразилац Едерсон одбрусио на португалском језику.

Извори из оба клуба тврде да до сукоба није дошло, али је извесно да је Микаел Артета, помоћни тренер Манчестер ситија, зарадио посекотину.

Све се догодило испред гостујуће свлачионице и није трајало дуже од два минута, слажу се британски медији. Извесно је да је млеко, које се ту налазило за чај и кафу фудбалера Манчестер ситија, бачено на Мориња.

Морињо је потом отишао да се разрачуна са судијом Мајклом Оливером, а потом је, без знакова узнемирености, отишао на конференцију за медије према распореду.

Играчи два тима су после свега сасвим нормално разговарали једни са другима, а виђено је и много насмејаних лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво