Црвена звезда са ЦСКА из Москве, Партизан игра са Викторијом Плзењ

Фудбалери најтрофејнијег српског клуба Црвене звезде играће против московског ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе. Шампион Србије и освајач Купа, екипа Партизана, за противника је добила Викторију Плзењ.

Ерик Абидал, 67 пута репрезентативац Француске и некадашњи фудбалер Барселоне, био је учесник церемоније жреба, с обзиром на то да је и званични амбасадор финала које се игра на прелепом и недавно изграђеном стадиону у Лиону.

Ђорђо Маркети је био задужен за извлачење екипа које нису повлашћене у жребу и од два београдска великана прво је извукао екипу Црвене звезде.

Абидал је лидера српског првенства спојио са екипом која је играла, и то веома добро, у Лиги шампиона. Московски ЦСКА, иначе братски клуб Партизана, играће у Београду.

Вреди подсетити да је управо овај тим савладао Партизан када су црно-бели пре петнаестак година играли у нокаут фази овог истог такмичења. Армејци су те сезоне и освојили такмичење.

Црно-бели су дошли на ред нешто касније, а за противника су добили чешку Викторију Плзењ, која је одиграла солидно у групној фази. Утисак је да је жреб и овог пута био наклоњен клубу из Хумске.

Звезда ће дочекати екипу ЦСКА 13. фебруара у 18 часова, док ће Партизан бити домаћин чешком тиму дан касније, док су реванш мечеви 22. фебруар, осим Звездиног, која ће реванш у Москви играти 21. фебруара у 18 сати по средњеевропском времену.

Финале Лиге Европе игра се 16. маја.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво