Реал Мадрид против Пари Сен Жермена, Челси иде на Барселону

Оно што је лако могло да буде финале Лиге шампиона, биће дерби осмине финала Лиге шампиона – Реал Мадрид, двоструки узастопни шампион Европе, играће против Пари Сен Жермена, клуба опседнутог успећем на континентални трон. Други дерби, иначе веома очекиван (математички највероватнији пар уочи извлачења), биће дуел Челсија и Барселоне, шампиона Енглеске и лидера шпанске Ла Лиге.

Реал Мадриду се сезонама уназад спочитава да има среће на жребу (као да је то нешто због чега "лос бланкоси" морају да се извињавају). Ако је тако и било, сада свакако није случај, јер су их Уефине куглице, којима је на жребу у Ниону руководио и њихов некадашњи фудбалер Шаби Алонсо, спојиле са Пари Сен Жерменом.

Француски тим, потпомогнут бразилском магијом и арапским петродоларима, решен је да постане владар Европе, а са нападачким триом (са лева на десно, у 4-3-3 систему) Нејмар–Кавани–Мбапе има право да верује да је за то и способан.

Лионел Меси је постигао надреалан број голова у својој каријери, али никада, у осам дуела, није дао гол Челсију. Сада ће добити прилику и да то исправи, јер су статистичари и математичари били у праву, када су рекли да ће енглески шампион готово извесно бити противник каталонског тима.

Још један занимљив дуел прве етапе нокаут фазе елитног клупског такмичења јесте и окршај Јувентуса и Тотенхема, тима који је одиграо изванредно у групној фази, али који посрће у домаћој Премијер лиги, те је напросто немогуће предвидети које од два опречна лица екипе Маурисија Покетина ћемо видети у окршају са "бјанконерима" (који, такође, у Серији А не играју као претходних сезона).

Манчестер сити, тим који игра у овом моменту далеко најкомплекснији и најсофистициранији фудбал у Европи, за противника је добио Базел, који је недавно, баш као и екипа са Етихада у недељу, савладао Манчестер јунајтед. Екипа са Олд Трафорда, на другој страни, игра против Севиље, која је показала превише мањкавости у игри иза лопте прошлог викенда, када је примила пет голова за 45 минута дуела са мадридским Реалом.

Први мечеви осмине финала Лиге шампиона на програму су 13. и 14. фебруара.

Ово су парови осмине финала Лиге шампиона:

Јувентус – Тотенхем

Базел – Манчестер сити

Порто – Ливерпул

Севиља – Манчестер јунајтед

Реал Мадрид – Пари Сен Жермен

Шахтјор – Рома

Челси – Барселона

Бајерн Минхен – Бешикташ

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи