Читај ми!

Звезда убедљива против Борца

Фудбалери Црвене звезде савладали су на свом стадиону екипу Борца из Чачка са 3:0 у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, чиме су искористили кикс Партизана у Крушевцу и повећали предност на девет бодова у односу на "вечитог" ривала.

Звезда је одиграла веома сигуран и доминантан меч, имала лопту у ногама већим делом утакмице, стварала доста шанси, од којих је три искористила.

Борац је "начео" Аџић голом у 35. минуту меча, одличан пас Милијаша ка Пешићу који је на себе привукао пажњу голмана Борца, да би потом упослио Аџића коме није било тешко да постигне гол.

Пешић је са правом понео титулу играча утакмице, јер је задавао доста главобоља одбрани гостију.

Звезда се није задовољила једним голом, па је у другом полувремену задржала, па чак и појачала темпо.

У 50. минуту поново су исти актери учествовали код постизања гола. Овога пута је Аџић упослио Пешића, који је из мало среће и дефанзивца борца Оташевића савладао голмана Бајића.

Свој деби у Звездином дресу, али и професионалном фудбалу забележио је Дејан Јовељић, најбољи стрелац омладинске лиге Србије.

До краја меча Звезда је наставила да у великом проценту има лопту у својим ногама и да кратким додавањима ствара вишак на половини Борца и прети по гол противника.

Након 21 одиграног меча Црвена звезда је уписала своју 18. победу и налази се на првом месту табеле са 56 освојених бодова, девет више од „вечитог" ривала Партизана са којим у среду игра дерби.

Борац је уписао 14. пораз и налази се на тој позицији на табели, наредни меч Чачани играју против Младости. 

18.24 – Крај меча, победа Црвене звезде над Борцем од 3:0.

17.55 – ГОООЛ! Пешић постиже гол у 63. минуту за вођство Звезде од 3:0. Поново Звезда пробија са леве стране, Пешић је иако усамљен на противничкој половини и не из баш изгледне прилике упутио веома јак и прецизан шут и постигао јако леп погодак.  

17.42 – ГОООЛ! Звезда води са 2:0 од 50. минутa, аутоголом Оташевића. Поново су главни актери били Аџић и Пешић. Прво је Аџић пробио по левој страни и сјајно упослио Пешића, који је у шеснаестерцу имао намеру да се "одужи" крилу Звезде, али се испречио Оташевић, међутим лопта је завршила у мрежи Чачана. 

17.37 – Настављен је меч на стадиону "Рајко Митић".

17.18 – Крај првог полувремена након којег Звезда води са 1:0.

Београдски црвено-бели су били бољи противник у првих 45 минута у којих су успели да контролишу темпо меча, имају лопту у поседу и дођу до већег броја прилика.

Гости покушавају да из прекида и контра напада угрозе гол Борјана, најчешће преко Кнежевића, али им то у првом делу меча није успевало.  

Најзапаженији на мечу је Александар Пешић који се и пре и после гола Звезде у неколико наврата налазио  у гол шанси, али није успео да затресе мрежу противника.  

17.08 – ГОООЛ! Црвена звезда води од 35. минута голом Луке Аџића. Милијаш је упослио Пешића који је избегао офсајд замку и потом веома несебично упослио Аџића којем није било тешко да смести лопту у мрежу противника. 

16.30 – Након минута ћутања у знак преминулог навијача Црвене звезде на утакмици против Келна, почео је меч на стадиону "Рајко Митић". 

16.15  Познати су састави обе екипе:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Фримпонг, Родић, Рачић, Милијаш, Јовичић, Срнић, Аџић, Пешић.

Борац: Бајић, Кнежевић, Обрадовић, Маринковић, Делић, Зоћевић, Марковић, Лима, Јовановић, Филиповић, Оташевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи