Пачука и Гремио у панамеричком дербију, Ал Џазира чека Реал Мадрид

Некако у сенци мечева националних шампионата који се играју овог викенда (што само потврђује неопходност одлуке Фифе да реконструише читав концепт клупског Светског првенства), одиграни су дуели који су одлучили о преосталим полуфиналистима турнира у Уједињеним Арапским Емиратима. Међу четири најбоља тима пласирали су се мексичка Пачука и Ал Џазира, екипа из Абу Дабија.

У првом мечу другог дана такмичења на Светском клупском првенству шампион средње и северне Америке, мексичка Пачука, била је боља (1:0) од Видада из Казабланке, шампиона Африке.

Било је потребно да се одигра 120 минута како би један тим стигао до тријумфа и полуфинала такмичења, а важно је нагласити да је марокански састав игроа са играчем мање због искључења Брахима Накача.

У мечу без превеликих прилика, Виктор Гусман је постигао једини гол на Зајед спортс сити стадиону.

Пачука ће у дуелу са финале играти са Гремиом, освајачем Копа Либертадорес, иначе, наравно, великаном из бразилског Порто Алегреа.

Други полуфинални пар чиниће мадридски Реал и екипа Ал Џазире, која је у другом сусрету номиналног четвртфинала била боља од јапанске екипе Урава Ред Дајмондс, шампиона Азије (1:0).

Једини погодак за тим који игра на шампиона само због тога што је домаћин истог постигао је Али Мабкут.

Урава је била доминантнији ривал – махом као што је то био и Окленд Сити, шампион Океаније – али је Ал Џазура поново успела да стигне до гола вредног победе.

Мечеви полуфинала Светског првенства за клубове, кога ускоро очекује реструктурирање, играју се 12. и 13. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи