Ђукић: Разлика бар да остане иста пред дерби

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић, уочи гостовања Напретку, изјавио да је превасходни циљ да после 21. кола Суперлиге разлика у односу на лидера Црвену звезду не буде већа од постојеће с обзиром на то да после меча у Крушевцу следи вечити дерби. Сусрет у Крушевцу игра се у недељу од 14.00 часова.

"Очекује нас озбиљна екипа од које је Звезда изгубила, а после европске утакмице. Пред нама је тежак задатак, али морамо да победимо и не дозволимо да одемо на већу бодова разлику од постојеће", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик.

Он је додао да постоје кадровски проблеми због повреда Евертона, Милетића и Тошића, али да ко год изађе на терен мора да има врхунски приступ. Ђукић је истакао и квалитете Напретка и изнео низ похвала.

"Напредак је способна екипа, има доброг тренера, врхунске играће, сјајну контру. Имају профил играча који су брзи, користиће то да нас угрозе. Тешко гостовање нас очекује", рекао је Ђукић.

Тренер Партизана је говорио да нема утицај пораз у Кијеву од Динама (4:1) у Лиги Европе на меч против Напретка.

"Пораз у Кијеву неће утицати на нас. Играчки то није била несрећа јер смо били егал у поседу и шансама, али једино нисмо били довољно добри у одбрани. Нема жаљења. Већ смо се пласирали и пораз не боли толико" рекао је Ђукић и похвалио Суму за добру партију против Динама додајући да се прибојава лошег терена који не иде на руку фаворитима.

Говорио је и о поукама које је извукао из меча Напретка и Црвене звезде у коме је крушевачки тим славио.

"Поуке су да нема малих утакмица и уколико ниси фокусиран може да буде незгодно", додао је Ђукић.

Дотакао се и фудбалера Напретка Николе Митровића кога је тренирао у првом мандату у Партизану, стрелца гола против Звезде.

"Имао сам га у својим редовима. Имао сам га у првом мандату и драго ми је да је допринео да се стабилизацију и буду редован суперлигаш", закључио је Ђукић и рекао да се апсолутно залаже за ВАР систем на коме инсистира Партизан у домаћем фудбалу.

Утакмица између Напретка и Партизана одиграће се у недељу од 14 сати на стадиону "Младост" у Крушевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи