Милојевић: Нема алибија, умор под контролом

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да верује да ће екипа да се издигне изнад умора и савлада Борац из Чачка у 21. колу Суперлиге. Меч на Стадиону "Рајко Митић" игра се у недељу од 16.30.

"Играмо против екипе са којом смо се највише пута састали у сезони с обзиром да смо против Борца играли и у Купу Србије. И тада сам рекао да је Борац екипа која се консолидовала, иако имају мале проблеме. Колега Спасић ради одличан посао, Борац је дисциплинован тим, неће нам бити лако, као све до сада", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Милојевић још увек није сигуран на кога ће моћи да рачуна против Борца, након исрпљујућег меча против Келна (1:0) и обезбеђеног "европског пролећа".

"Једно је сигурно, а то је да Радоњић неће играти последње две утакмице у полусезони", казао је он.

Према његовим речима црвено-бели осећају умор, али да покушавају да га држе под контролом.

"Све је ствар навике, ако играте у јаком европском клубу, онда поред физичке припреме имате и менталне тренинге да то прихвате то као нормално. Код нас је то нова ситуација, а ја бих волео да моји играчи никада не траже алиби у виду умора. Ако кренемо да радимо са нечим негативним у старту, мисли те вуку ка томе и твоје тело не може да испрати све напоре. Умор је присутан, тога смо сви свесни, али сматрам да су људске могућности много веће него šто ми мислимо", додао је Милојевић.

Осврнуо се и на стање у српском фудбалу после успеха Партизана и Црвене звезде, истакавши да не разуме зашто је домаћа лига потцењена.

"Сви ми који радимо у домаћем првенству морамо да га чувамо и пазимо, то је нешто најбоље што имамо. Доста се ставља у негативан контекст, али верујем да је реалност потпуно другачија од тога. Јако је тешко исправити ту слику, али сви ми треба да се потрудимо. И играчи, стручни штабови, људи који воде клубови и медији треба другачије да се односе према домаћем фудбалу. Много ствари је нејасно и чини ми се да нам је у крви да увек хоћемо да нађемо неки алиби. Не волим алибије, код мене је све јасно, ако је нешто лоше то је лоше, ако је добро то се задржава", закључио је Милојевић.

Додао је и да Суперлига има много талентованих играча и добрих утакмица, као и да постоји квалитет, али да се нада да ће бити боља.

Утакмица између Црвене звезде и Борца игра се у недељу од 16.30 на стадиону Рајко Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво