Гереро због коришћења кокаина пропушта Мундијал у Русији

Капитен репрезентације Перуа Паоло Гереро пропустиће Светско првенство у Русији јер је добио једногодишњу суспензију због коришћења кокаина, објавила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА).

Нападач бразилског Фламенга пао је на допинг тесту 5. октобра после меча са Аргентином у квалификацијама за Мундијал, а потом је 30 дана био ван фудбала пре нове казне.

Овај 33-годишњи фудбалер неће играти све до 3. новембра наредне године, што значи да неће моћи да помогне репрезентацији на првом наступу на Светском првенству после 36 година.

Гереро је постигао пет голова у претходним квалификацијама и дао велики допринос пласману Перуа на шампионат у Русију где је стигао преко баража, али без њега против Новог Зеланда у мечу за одлазак.

Бивши фудбалер Бајерна, Хамбурга и Коринтијанса негирао је да је користио недозвољена средства, али му је ФИФА изрекла забрану на основу тестова са допинг теста.

Перу ће на Мундијалу играти у Ц групи са Француском, Аустралијом и Данском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво