Ђукић и Јевтовић: Знамо ко је Динамо, али и Партизан је европски великан

Мирослав Ђукић и Марко Јевтовић, тренер и фудбалер српског шампиона, говорили су за украјинске и српске медије уочи официјелног тренинга пред дуел кијевског Динама и Партизана, који ће одлучити о редоследу на табели групе Б две екипе које су већ обезбедиле играње европског фудбала на пролеће. Ђукић је причао о здравственом стању фудбалера, Јевтовић о историји и доприносу фудбалу украјинског гиганта.

„Oчекује нас леп фудбалски меч. Нема неизвесности пласмана тако да неће бити тензије. Међутим, у игри је прво место. Ми то желимо и у складу са тим очекујем лепу фудбалску представу", рекао је Ђукић.

„Дошли смо (својим играма и резултатима) у ситуацију да ова утакмица нема некакав резултатски значај. Првобитни циљ је остварен. Улазимо у меч растерећени, али и свесни да овај меч може много тога да донесе нашем клубу, по питању престижа. У обавези нам је да покушамо да победимо", истакао је Јевтовић.

Иако није био актер првог дуела два тима одиграног у Београду (био је повређен), везиста освајача српске дупле круне упитан је да прокоментарише тај сусрет и поуке које су црно-бели, евентуално, из њега извукли. Да подсетимо, Партизан је водио са 2:0 на полувремену, али је меч изгубио са 3:2.

„Знамо шта нас је довело до тога да водимо у првом полувремену, а шта смо то радили погрешно да примимо три гола у другом полувремену. Ми смо показали да можемо да играмо против свакога, то смо показали ове сезоне, и покушаћемо то да демонстрирамо и овде, у Кијеву", казао је Јевтовић.

Евертон Луиз, други део пара централних везних фудбалера Партизана, на последњем мечу у Суперлиги Србије је изашао због повреде, али је тренер Ђукић објаснио да он може да игра. На несрећу, исто не важи и за Зорана Тошића, који није ни тренирао са екипом. Очекује се, пак, да репрезентативац Србије буде спреман за последња два дуела у домаћем шампионату, од којих је један и „вечити дерби" у среду.

„Евертон је са нама, добио је ударац у колено. Спреман је да игра, нема никаквих физичких проблема", објаснио је Ђукић.

На последња два меча Партизан је играо са три дефанзивца у линији, а против Вождовца, на првој од њих, Јевтовић је играо централног међу њима. Да ли нешто слично може да се очекује од Партизана и у Украјини?

„То није питање за мене, наравно. Шеф о томе одлучује. Никада раније нисам играо штопера, мало ми је било чудно. Али мислим да могу да одиграм и на том месту. Уколико будемо играли у формацији у којој смо играли целе године или у овој новој, наш став се неће променити, можда ето само начин на који почињемо напад или се бранимо", нагласио је Јевтовић.

Динамо из Кијева је најтрофејнији клуб Совјетског Савеза, клуб чији тренери су били Виктор Маслов и Валериј Лобановски, клуба чији тим из 1986. године, који је освојио Куп победника Купова савладавши сваког противника са најмање три гола разлике, се сматра једним од најбољих у историји овог спорта. Све то утиче на припрему играча Партизана.

„Свесни смо историје клуба са којим играмо. Знамо шта је тај клуб дао светском фудбалу у протеклим годинама. Многе (тактичке) новине су они уводили. Ово је дуел две велике европске екипе", рекао је Јевтовић.

Мирослав Ђукић је задовољан развојем тима који води.

„Ова екипа има велику, велику могућност да и даље напредује. Резултати су одлични, али ова екипа може још, има одличне играче", закључио је Ђукић, а потврду његових речи фудбалери Партизана могу да учине већ у четвртак, када на стадиону, где ће бити одиграно и финале Лиге шампиона наредне године, играју за прво место групе Б Лиге Европе.

Црно-бели су већ направили историјски успех у Европи, у свакако већ историјској години за њих (у којој је серијом од 37 мечева без пораза освојена шеста дупла круна у историји), али имају и прилику да направе корак више

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво