Читај ми!

Црвена олуја одувала Московљане, Европа видела први пораз Ситија у сезони

Ливерпул је екипа са много очигледних квалитета и једном банално очигледном маном, али када успе да је прикрије – као у мечу са московским Спартаком – екипа Јиргена Клопа је спектакуларна. Ливерпул Спартак 7:0. Фудбалски свет је добио увид у огромне таленте 17-годишњег Фила Фодена и 18-годишњег Брахима Дијаза, шампиона света са Енглеском, али је добио увид и да Манчестер Сити (иако у експерименталном саставу и истој таквој базичној формацији) није непобедив... иако је такав деловао од августа. Бешикташ још једном показао завидан ниво игре, што се нипошто не може рећи за Борусију из Дортмунда Питера Боша. Напослетку, 33 гола су постигнута последње вечери Лиге шампиона у 2017. години, што је допринело да, по први пут у историји, број погодака у групној фази превазиђе 300.

Екипе Ливерпула, Севиље, Порта и Шахтјора последња су четири учесника осмине финала Лиге шампиона и после утакмица одиграних у среду придружили су се Манчестер јунајтеду, Базелу, Пари Сен Жермену, Бајерну, Роми, Челсију, Барселони, Јувентусу, Манчестер Ситију, Бешикташу, Тотенхему и Реал Мадриду.

Такмичење у Лиги Европе наставиће Атлетико Мадрид, Селтик, ЦСКА Москва, Спортинг, Борусија Дортмунд, Спартак Москва, Наполи и Ред Бул Лајпциг.

Са тактичког гледишта, далеко најзанимљивији меч одигран је у Украјини.

Манчестер Сити је почео у 3-4-2-1 систему, у коме није играо читаве сезоне, са 17-годишњим Филом Фоденом на месту левог крилног бека. Фернандињо је играо централног бека, док је десни сајд бек био опет веома млади Тосин Адарабиојо. Након дуго времена и Јаја Туре се нашао на терену.

Експериментални састав Ситија, као и помало заборављена базична формација, допринели су да се екипа Шахтјора, у бити изузетно квалитетна, осети веома пријатно на терену.

Два гола Украјинаца натерали су Гвардиолу да промени неколико ствари у наставку, да пређе на игру са четири играча у последњој линији, али и даље притисак није постојао у игри енглеског састава, с обзиром да су Фернандињо и Лерој Сане свесно одморени за меч са Манчестер Јунајтедом, који има потенцијал да одреди даљи ток борбе за титулу у Премијер лиги.

Брахим Дијаз је одиграо веома квалитетних пола сата, а и Фоден се много ослободио када је прешао да игра као лажни бек, с обзиром да се најбољи играч шампионата света за кадете у Индији очигледно много боље сналази када игра између противничких дефанзивних линија и када се користи као неко ко прави вишак и доприноси нападачкој позиционој структури на активнији начин.

Напослетку, после неколико прилика и погођене стативе Габријела Жезуса, млади Бразилац је изборио једанаестерац који је искористио Серхио Агуеро, који је накнадно ушао када је Сити прешао на 4-2-2-2, иначе новији систем у Гвардиолином арсеналу и веома занимљива опција пред наредне, такмичарски значајне мечеве.

Резултати и стрелци:

Група Е: Ливерпул – Спартак 7:0 (Кутињо 4 пенал, 15, 50,

Фирмино 18, Мане 48, 76, Салах 86), Марибор – Севиља 1:1

(Тавареш 10 – Гансо 76).

Табела: Ливерпул 12, Севиља 9, Спартак Москва 6, Марибор 3.

Група Ф: Фејенорд – Наполи 2:1 (Јергенсен 33, Жусте 90–

Зјелински 2), Шахтјор – Манчестер Сити 2:1 (Бернард 26,

Исмаили 33 – Агуеро 90).

Табела: Манчестер Сити 15, Шахтјор 12, Наполи 6, Фејенорд

3.

Група Г: Ред Бул Лајпциг – Бешикташ 1:2 (Кеита 87 – Негредо 10

пенал, Талиска 90), Порто – Монако 5:2 (Абубакар 9, 33,

Брахими 45, Тељеш 66, Соареш 88 – Глик 61 пенал, Фалкао

78)

Табела: Бешикташ 14, Порто 10, Ред Бул Лајпциг 7, Монако 2.

Група Х: Реал Мадрид – Борусија Дортмунд 3:2 (Мајорал 8, Роналдо

13, Васкез 81 – Обамејанг 43, 49), Тотенхем – АПОЕЛ 3:0

(Љоренте 21, Сон 38, Н'Куду 80)

Табела: Тотенхем 16, Реал Мадрид 13, Борусија 2, АПОЕЛ 2.

Овако су се хронолошки дешавале ствари у завршници групне фазе Лиге шампиона:

22.45 – Екипе које су се пласирале у шеснаестину финала Лиге шампиона:

22.42 – Групна фаза Лиге шампиона је завршена, а ово су резултати другог дана последњег, шестог кола:

22.30 – Какав би то меч Ливерпула био на коме Мохамед Салах није постигао гол? Египатски репрезентативац и седми пут тресе мрежу Спартака...

22.26 – Садио Мане постиже свој други гол на мечу, укупно шести за Ливерпул против очигледно недораслих гостију из Москве.

22.01 – Ливерпул води са 5:0 против московског Спартака, Кутињо има хет-трик поред свог имена.

21.34 – Читавих 17 голова постигнуто је у првих 45 минута на свим мечевима.

21.19 – Тотенхем је повео против АПОЕЛ-а, а Шахтјор има два гола предности против Манчестер Ситија (који, истина, игра у експерименталном саставу и експерименталној базичној формацији).

21.06 – Ливерпул води са 3:0, а Реал Мадрид има два гола предности против Борусије (Роналдо је коначно стрелац), а у међувремену је и Бешикташ повео у Лајпцигу.

21.00 – Значајан број голова у првих петнаест минута мечева. Ливерпул води, баш као и Марибор против Севиље, Реал Мадрид против Борусије Дортмунд, Порто против Монака, Наполи против Фејенорда у Ротердаму...

20.45 –  Почели су последњи мечеви Лиге шампиона које ћемо пратити у 2017. години...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво