Гвардиола: Допада ми се наша верзија "Ферги тајма"

Легенда ствара легенде. Око Алекса Фергусона и у вези са његовим Манчестер Јунајтедом кружила је прича о победама у чувеном „Ферги тајму", у самом финишу сусрета, таман када је деловало да су се напори инфериорног противника исплатили и да ће отети бодове фаворизованом ривалу. Сада, неиспуњена жеља Шкота да га замени на Олд трафорду, Пеп Гвардиола, слично успева да уради са великим ривалом, Манчестер Ситијем...

Манчестер Сити већ неколико мечева ове сезоне (а има 20 победа у свим такмичењима у низу) добио је у самом финишу, што је покренуло приче о Гвардиолиној верзији „Ферги тајма". Након победе над Вест Хемом у недељу, Каталонац је истакао да му све то јако прија.

Екипа из Лондона је водила на полувремену, али су онда головима Николаса Отамендија и Давида Силве, седам минута пре истека 90 минута, морали да стану у низ тимова који су морали ове сезоне да честитају победу Ситију.

„Чуо сам за 'Ферги тајм'. Нисам, наравно, био тада овде, али чуо сам за то."

„Показали смо да никада не одустајемо. Противници некада не желе да играју. Само се бране  разумем их, не осуђујем, не схватите ме погрешно – али тако је тешко играти, не можете да вршите високи пресинг, а они само користе нападе у транзицији и прекиде", објаснио је Гвардиола.

„Ривали су често са десет играча иза лопте. Надам се да ће, у будућности, противници покушати да играју. Али свеједно, задовољан сам", истакао је Гвардиола.

Њега је само насмејао коментар Пола Погбе, који је рекао да се нада да ће се неки играчи Ситија повредити на овом мечу, а уочи великог дербија Манчестера који је на програму наредне седмице.

Наравно, сам Погба неће бити на терену првог и другог на табели Премијер лиге, због гажења Ектора Бељерина и црвеног картона до кога је то довело, а Гвардиола је истакао да му је због тога жао.

„Волео бих да игра Пол Погба против нас јер волим да играм против тимова са њиховим најбољим играчима, да видим да ли можемо онда да их победимо. А, сигуран сам да он не жели стварно да се било ко повреди".

Манчестер Сити чека дуел са Шахтјором у Доњецку, који многи виде као формалност с обзиром да је енглески тим обезбедио не само пролазак у нокаут фазу Лиге шампиона, већ и прво место у групи. Гвардиола се не слаже са опуштеним приступом.

„Рекао сам момцима да ми кажу ако се некоме не игра. Ја утакмицу припремам да победим. Због поштовања према Шахтјору, због поштовања према Наполију, због поштовања према такмичењу и због тога што је то велика прилика за клуб да освоји 18 бодова и подигне престиж клуба", закључио је Гвардиола, али је додао и да је најбољи начин да се екипа припреми за Јунајтед, али и Тотенхем, победа над Шахтјором.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво