Крстајић и Ивановић: Први меч најважнији, Бразил фаворит

Вршилац дужности селектора репрезентације Србије Младен Крстајић дуел против Костарике на старту Е групе на Мундијалу означио је као најважнији, али упозорио да је сада потребно да се избегне еуфорија.

"За српски фудбал је прво велика привилегија што се налази у одабраном друштву, међу 32 најбоље селекције света. У завршници највећег планетарног такмичења нема лоших репрезентација, а све селекције које су оствариле пласман доћи ће у Русију да израженим амбицијама. Тако и Србија. Можемо бити задовољни групом", рекао је Крстајић за сајт ФСС.

Као фаворита групе означио је Бразил, чак и за освајање СП, а дао респект Швајцарској и Костарики.

"На оваквим турнирима прва утакмица је од велике важности, тако и ми гледамо на дуел са Костариком. Желимо прво да се добро припремимо, да имамо атмосферу у репрезентацији и око ње која ће нам помоћи да остваримо своје жеље. И не треба нам сада еуфорија, спустимо лопту на земљу и урадимо све што је потребно како бисмо спремно отишли у Русију и на прави начин представљали Србију."

И спортски директор савеза Горан Буњевчевић сматра да је сада најважније сачувати мир.

"Сама чињеница да је Србија била међу 32 одабране селекција света све нас треба да чини поносним. Добили смо групу у којој свакако тражимо своју шансу, али то не значи да треба да падамо у неку еуфорију, напротив. О Бразилу је сувишно причати, његовој традицији, титулама, именима која данас наступају за њихову селекцију. Биће то интересантан меч. Међутим, на турнирима какво је првенство света први меч је много важан, против Костарике. Јасно је какве су нам амбиције, али за све оно што нас очекује у Русији, морамо добро да се припремимо."

Капитен Бранислав Ивановић гледао је жреб, а онда пожурио у тренинг камп руског Зенита.

"На Мундијалу нема слабих репрезентација, свака селекција долази са високим амбицијама. Бразил је увек и свуда фаворит, али то не значи ништа на оваквим турнирима. Мислим да је нама много важан старт, први меч против Костарике, меч који готово по правилу усмерава даљи ток шампионата. Морамо бити на земљи и посвећени као што смо то били у квалификацијама, да размишљамо о првом ривалу, а онда нам 'неће побећи' ни Швајцарска, односно Бразил", рекао је Ивановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи