Звезда помаже изградњу Храма Светог Саве

Фудбалери Црвене звезде, предвођени генералним директором Звезданом Терзићем, посетили су Храм Светог Саве на Врачару и донирали новчану помоћ за завршетак радова у једној од три највеће православне светиње на свету.

"Веома смо захвални што сте нам данас учинили велику част да са нашим играчима посетимо српску светињу. Из овог храма црпемо снагу за најважније утакмице које нам долазе, а пре свега за сусрет са Келном. Нас везује много тога, српство, православље, љубав према Црвеној звезди, као и заједнички покровитељ компанија 'Гаспром', која је помогла изградњу предивног мозаика у куполи који смо данас имали посебну привилегију и да додирнемо", изјавио је Терзић.

Он је додао да сви у клубу знају да се у Храму 2019. године обележава велики јубилеј, 800 година аутокефалности Српске православне цркве и да је Звезди част што ће донацијом помоћи завршетак изградње.

"С наше стране то је скроман прилог и надамо се да ће Храм бити ускоро завршен. Огромну већину братства чине звездашšи и то нам даје посебну снагу и веру да ћемо у наредној европској утакмици са Келном остварити повољан резултат и да ћемо обрадовати све наше навијаче", рекао је Терзић.

Звездини фудбалери обишли су крипту посвећену Св. великомученику кнезу Лазару, у доњем делу Храма, која је изграђена пре нешто више од годину дана, а потом су имали прилику да виде и стару крипту, где ће бити сахрањивани српски патријарси.

Свештеници Храма Светог Саве су у крипти одржали молитву за успех и благодарност у раду и пожелели Звездиним фудбалерима и стручном штабу да наредног четвртка на утакмици против Келна наставе путем успеха којим су кренули овог лета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи