Вулетић: Злонамерни Уефин делегат

У медијима у последње време често присутни потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић оценио је извештај Уефиног делегата поводом испада навијача на мечу против Јанг бојса у Лиги Европе као "малициозан и злонамеран" и најавио жалбу.

"До петка ћемо се жалити на извештај делегата. Већ смо искусили такве ствари и ово показује одређену тенденцију. Након одлуке постоји и другостепено Жалбено веће... Отежавајућу околност прави условна казна, а то је аутоматска одлука да Партизан игра пред празним стадионом ако се на некој утакмици чује расни повик или буде нека порука на транспаренту. За сада је неизвесно да ли ћемо пред нашим навијачима бити у нокаут фази", рекао је Вулетић за клупску телевизију.

Чешки делегат Убијас Емил пријавио је Партизан код Дисциплинске комисије Уефе због утрчавања навијача на терен, употребе пиротехнике, расистичког понашања, злоупотребе разгласа, блокираних улаза на трибинама и присуства неакредитованих лица поред терена.

"Долазимо до новог нивоа малициозности, делегат повезује песму "Нек је твојој мајци хвала" са стандардним навијачким покличом. На свакој утакмици репрезентације Србије пева се "Живела Краљевина Србија" и то доводити у везу са одавањем поште злочиначкој намери или геноцидним намерама је најблаже речено јако злонамерно. Краљевина Србија није 'Велика Србија', како жели да се прикаже, већ је површински била најмања у својој историји, али је била сила победница у Првом светском рату и није била на страни Аустроугарске, нити је икада била на страни фашизма или нацизма."

Он је одбацио тврдње да транспарент "Нек је твојој мајци хвала" и истицање цвета Наталијине рамонде има везе са генералом Ратком Младићем.

"Морамо да анализирамо какав је обим одговорности клуба. Редари су задужени да спрече пиротехнику, оштре предмете, све транспаренте који су расистички и који би указивали на расизам. И сад тај редар посматра улазак навијача, уноси се транспарент "Нек је твојој мајци хвала", као и фотографије покојних навијача Александра Станковића, Антића... Који ум може да преспоји и повеже те тачке са одавањем почасти Ратку Младићу?", закључио је Вулетић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се