Ђукић о Вождовцу, Суми, Антонову, Стојковићу...

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да ће учинити све да се екипа на "крову" реваншира Вождовцу за једини пораз у домаћем шампионату. Тренер српског првака говорио је и о учинку Суме, статусу Антонова, голмана Стојковића...

"Очекује нас јак ривал од кога смо изгубили у првом делу првенства. Све ћемо учинати да им се реванширамо на њиховом стадиону. За ову утакмицу не рачунамо на Вулићевића и Јанковића, док се у састав враћају Јевтовић, Милетић и Ожеговић. Морамо да изједначимо интензитет са њима. То је екипа која игра нападачки, свесни смо да играмо против доброг противника. Вождовац је у групи екипа које су одличне и нема опуштања против њих", рекао је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик у Земуну.

Он је додао да су његови фудбалери обавили тренинг на вештачкој трави, али да не могу брзо да се прилагоде на подлогу која их очекује на Вождовцу.

"Тежак задатак нас чека, Вождовац тражи посед лопте и морамо да им одговоримо истом мером. Ко буде интензивнији, тај ће да победи", изјавио је Ђукић и додао да је Јанковић добио ударац у кук и неизвесно је кад ће се опоравити.

Причао је и о евентуалном одласку голмана Владимира Стојковића на зиму.

"Сви који волимо Партизан саветујемо Стојкету да остане. Све ћемо учинати да остане, али видећемо колико ће то бити реално".

Ђукић је прокоментарисао и "рат" саопштењима између Партизана и Црвене звезде, нагласивши да "борба ван терена никоме не доноси ништа добро".

"Морамо се борити да се што мање дискутује, а што више прича на терену, што би допринело побољшању српског фудбала. Пустимо судије да раде слободно и како треба. Требало би да створимо механизме за то, без тога нема бољитка у српском фудбалу. Треба дозволити да се распламса борба на терену, а не ван њега".

Ђукић је анализирао и слаба издања најскупљег појачања у историји клуба Сејдуба Суме и због чега је против Спартака замењен.

"У фудбалу постоје фазе боље или лошије игре, али постоји интензитет и рад за екипу испод кога не може да се иде. Једино Меси и Роналдо могу мање да трче, а остали земаљски играчи на то немају право. Сума још увек нема тај интензитет".

Сличну је тврдњу имао и за Немању Антонова, с обзиром на то да је дошао као велико појачање, а игра ретко.

"Терен је мерило свега, сви они имају право да се изборе за статус. Онолико колико дајеш на терену, толико те вреднујем, а не на основу прошлих клубова у којима си играо".

Утакмица 19. кола Суперлиге Србије између Вождовца и Партизана игра се у среду од 16 сати на крову тржног центра "Стадион".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво