Победа Партизана за пролеће у Европи!

Фудбалери Партизана савладали су Јанг Бојс са 2:1 (1:1) у петом колу Групе Б Лиге Европе и пре последњег кола обезбедили пласман у нокаут фазу. У наредном мечу, без такмичарског значаја, црно-бели гостују код Динама из Кијева.

Партизан је стигао до циља - пласмана у наредну фазу такмичења и пролеће у Европи. Одличном игром савладали су незгодне Швајцарце. Успели су црно-бели да се опораве после лако примњеног гола, поново поведу и сачувају предност.

Партизан је одлично ушао у меч. Ношени подршком са трибина играчи црно-белих су константно нападали и притискали противника. Домаћин је углавном нападао по боковима. Награда је стигла у дванаестом минуту.

Слободан ударац са леве стране извео је Јанковић. Сјајан центаршут. Највиши у скоку био је Тавамба и голман Фон Балмос је био матиран.

Партизан је потом препустио иницијативу противнику и вребао своје шансе из контранапада. Напади Швајцараца су били све опаснији. Црно-бели су имали још неколико полушанси ипак недовољно да се озбиљније угрози гол противника.

Јанг Бојс је стигао до изједначења после корнера у 25. минуту сусрета. Сулејмани је упутио лопту у казнени простор. Тавамба лоше интервенише и спушта лопту у висини пенала, прихвата је Нгамалеу и прецизним шутем је шаље у мрежу, Стојковић је био немоћан.

До краја полувремена није било промене резултата.

Патизан је и у наставку наставио са нападима. Швајцарци су покушали да парирају, али осим неколико шанси нису озбиљније угрозили голмана Стојковића.

Партизан је до новог вођства стигао у 53. минуту. Брза контра црно-белих. Лопта долази до Пантића који са ивице шеснаестерца у висини корнера центрира. Ожеговић је у скоку захватио лопту главом и матирао голмана противника.

Швајцарци поново преузимају иницијативу, а црно-бели вребају из контранапада. Јанг Бојс је стварао шансе, али одбрана црно-белих је била на висини задатка.

Сјајну шансу пропустио је Тавамба у 78. минуту сусрета. После контре Пантић је пронашао Тавамбу који је избио сам испред голмана противника, уследио је шут, али је голман Фон Балмос успео да заустави његов ударац.

Швајцарци су наставили са нападима, стварали су шансе, чак су постигли и погодак, који је поништен због офсајд позиције. Сулејмани је задавао доста проблема одбрани нашег тима. Асале је, такође, пропустио неколико стопостотних шанси, боље речено Стојковић је зауставио све његове покушаје.

До краја меча није било промене резултата и Партизан долази до заслужене победе.

Ток меча:

22.57 - Крај меча. Партизан - Јанг Бојс 2:1.

22.14 - ГОООЛ! Партизан води са 2:1 против Јанг Бојса. Стрелац је Ожеговић у 53. минуту. Контра Партизана, лопта стиже до Пантића на левој страни, овај проналази Ожеговића који главом матира голмана противника.

21.06 - Почело је друго полувреме ...

20.51 - Крај првог полувремена. Партизан - Јанг Бојс 1:1.

21.30 - ГОООЛ! Јанг Бојс стиже до изједначења - 1:1. Након корнера са леве стране који је извео Сулејмани, лоша интервенција Тавамбе у казненом простору, Нгаламеу налеће на лопту и матира Стојковића. Играо се 25. минут сусрета.

21.17 - ГОООЛ! Партизан води са 1:0 против Јанг Бојса.  Стрелац је Тавамба у 12. минуту. Јанковић је извео прекид са леве стране, највиши у скоку је био Тавамба и смешта лопту у мрежу.

21.15 - Партизан има иницијативу, ствара шансе и константо прети противнику.

21.05 - Почео је меч ...

20.35 - Састави тимова:

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Н.Р. Милетић, Митровић, Н.Г. Милетић, Евертон, Јевтовић, Јанковић, Тавамба, Пантић, Ожеговић.
 
Јанг Бојс: Фон Балмос, Мбабу, Нуху, Вутрих, Бенито, Нгамалеу, Со, Ебишер, Сулејмани, Асале, Нсаме. 

20.32 - Загревање играча Јанг Бојса

20.30 - Фудбалери Партизана излазе на загревање

20.20 - Најватрениији навијачи Партизана спремају кореографију

20.15 - Атмосфера испред западне трибине 

20.10 - Реке навијача испред улаза на стадион

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво