Без голова у Борисову, одлука против Келна

Фудбалери Црвене звезде и БАТЕ Борисова одиграли су нерешено 0:0 у оквиру петог кола Групе Х Лиге Европе. Наредни меч Звезда игра 7. децембра на стадиону "Рајко Митић" у којем ће се одлучивати о пролазу у нокаут фазу такмичења.

Звезда је поново "показала зубе" у Лиги Европе, али у неколико наврата лопта није хтела у гол БАТЕ-а.

Црвено-бели су већим делом контролисали ток утакмице, чак и на гостовању, имали већи посед лопте и створили знатно више шанси од домаћина.

Најближи голу били су Родић и Боаћи у неколико наврата, али обојици је за славље недостајало мало среће.

Боаћи је имао шансе након шута главом у 87. минуту, када се демаркирао одбрани БАТЕ-а, али његов ударац није био најбољи, па је голман домаће екипе успео да интервенише.

Родић са друге стране је можда урадио све што је у његовој моћи у  два наврата, али га је први пут пречка спречила фантастичног поготка десном, слабијом ногом.

Друга шанса уједно је био и последњи напад на мечу, када је поново шутирао десном ногом, након корнера, али је лопту након промене правца са гол линије избацио дефанзивац БАТЕ-а.

На крају, Црвена звезда поново може да жали за пропуштеним шансама, али је урадила велики посао у Борисову, а то је да није дозволила БАТЕ-у победу, па ће судбину проласка у нокаут фазу имати у својим рукама у последњем колу против Келна који је победио Арсенал код куће. 

Након пет одиграних мечева у Групи Х, Арсенал је првопласирана екипа са десет освојених бодова, Звезда је друга са шест, Келн трећи са истим бројем бодова, али са лошијим међусобним скором, док је БАТЕ четврти са бодом мање.

Одлука ко ће као другопласирана екипа проћи у нокаут фазу биће донета 7. децембра када Црвена звезда дочекује Келн.

Ток меча:

20.49 – Крај меча, БАТЕ и Звезда су одиграли без голова, чиме су освојили по бод у петом колу Групе Х Лиге Европе. 

20.48 – Родић шутира у последњем нападу на мечу, али са гол линије интервенишу дефанзивци БАТЕ-а.

20.43 – Сјајна шанса за Боаћија у 87. минуту који је шутирао главом након центаршута Родића, али нападач Гане није успео да савлада голмана БАТЕ-а. 

20.27 – Поново Родић у шанси, овог пута након корнера се најбоље снашао у скоку, али је његов шут завршио поред гола. 

20.05 – Узвраћа Звезда сјајним покушајем Родића у 50. минуту, који десном ногом силовито шутира, али пречка спречава славље фудбалера Црвене звезде.

20.03 – Најбољу прилику на мечу пропушта БАТЕ у 48. минуту, након створеног вишка Гордичук је са десне стране шутирао, срећом по Борјана, поред гола.

20.00 – Настављен је меч.

19.46 – Завршено је прво полувреме у Борисову, након којег нема голова. 

19.35 – Звезда поново конкретнија, у 36. минуту Канга покушава са дистанце, али је голман БАТЕ-а био добро позициониран.

19.06 – Поново прети Звезда, након одличне размене додавања, Стојковић је центрирао са десне стране, али је Срнић главом шутирао преко гола. 

19.02 – Први шут на мечу, дело је Канге који је покушао са двадесетак метара, али је његов шут завршио поред гола.

18.55 – Почео је меч у Борисову.

18.20 – Познате су стартне поставе обе екипе:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво