Читај ми!

Реми у Торину по мери Барселоне, застрашујући ПСЖ, Базел шокирао Јунајтед

Барселона је само два пута у последњих 11 мечева у групној фази Лиге шампиона славила у Италији (два пораза). Много бољи састави Каталонаца, дакле, нису успевали да напусте „чизму“ са три бода, што реми са Јувентусом у Торину, уз чињеницу да је игран без Месија у већем делу, као и да Блауграни гарантује прво место пред нокаут фазу, чини успехом. Пари Сен Жермен, за разлику од Барселоне, побеђује али и то ради са доста стила (Селтик је примио седам голова у Паризу), што њихове амбиције о освајању Европе ове сезоне чини у објективном домену реалности. Базел шокирао Манчестер Јунајтед.

Фудбалери Пари Сен Жермена задржали су максималан учинак у Лиги шампиона, пошто су убедљиво савладали Андерлехт са 7:1 (4:1) у петом колу Б групе.

Шкоти су повели раним голом Мусе Дембелеа, а онда је на сцену наступио сјајни нападачки трио Нејмар - Килијан Мбапе - Единсон Кавани и декласирао госте, али и допринео да ПСЖ са 24 гола сруши рекорд Борусије из Дортмунда по броју постигнутих погодака у групној фази.

Уз то, екипа Унаија Емерија је против Шкота примила и први гол у такмичењу ове сезоне. Снови Парижана о освајању Европе (себе сматрају неприкосновеним владарима Француске, јединим правим амбасадорима своје земље) делују подоста реално у овом тренутку...

Улогу фаворита оправдао је и Бајерн, али уз велику муку и одсуство квалитетне игре. Баварци су славили на гостовању Андерлехту за који је наступао Урош Спајић (2:1) за потврду другог места исте групе.

У дербију вечери Јувентус и Барселона у Торину одиграли су без голова, уз, чини се, одлично суђење српског арбитра Милорада Мажића, док је лисабонски Спортинг оверио треће место Д групе победом над Олимпијакосом (Урош Ђурђевић играо од 57. минута).

Јунак другог дана петог кола Лиге шампиона је Базел, који је на свом терену изненадио Манчестер Јунајтед (Немања Матић играо од 66. минута), пошто је у финишу голом Михаела Ланга стигао до победе.

Колико тај гол значи другопласираној екипи швајцарског првенства говори и чињеница да су због међусобног скора престигли ЦСКА на другом месту А групе.

Наду за пролаз сачувао је Атлетико јер је у Мадриду био бољи од Роме са 2:0, уз сјајне поготке Антоана Гризмана (који је тиме прекинуо дугачки голгетерски пост) и Кевина гамеира. Последње коло отклониће дилему ко ће од њих у осмину финала.

Резултати и стрелци:

А група: ЦСКА Москва - Бенфика 2:0 (Шћеников 13, Жардел аутогол 56), Базел - Манчестер Јунајтед 1:0 (Ланг 89).

Табела: Јунајтед 12, Базел 9, ЦСКА 9, Бенфика 0.

Б група: Андерлехт - Бајерн 1:2 (Хани 63 - Левандовски 51, Толисо 77), Пари Сен Жермен - Селтик 7:1 (Нејмар 9, 22, Кавани 28, 79, Мбапе 35, Верати 75, Алвес 80 - Дембеле 1)

Табела: ПСЖ 15, Бајерн 9, Селтик 3, Андерлехт 0.

Ц група: Атлетико - Рома 2:0 (Гризман 69, Гамеиро 85), Карабаг - Челси 0:4 (Азар 21 пенал, Вилијан 36, 85, Фабрегас 71 пенал)

Табела: Челси 10, Рома 8, Атлетико 6, Карабаг 2.

Д група: Јувентус - Барселона 0:0, Спортинг - Олимпијакос 3:1 (Дост 40, 66, Цесар 43 - Ођиђа 86).

Табела: Барселона 11, Јувентус 8, Спортинг 6, Олимпијакос 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара