Читај ми!

Звездина голеада пред меч сезоне

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Рада са убедљивих 6:1 у оквиру 17. кола Суперлиге Србије.

Црвено бели су имали контролу над утакмицом готово свих 90 минута, а до убедљиве победе предводио их је тандем Пешић-Боаћи који је био заслужан за свих шест голова домаћина. 

Звезда је много боље ушла у меч и успела је да ту бољу игру веома рано претвори у гол преко Боаћија.

Можда и пресудни моменат меча десио се у 18. минуту када је судија Пипер оценио да је Лутовац направио прекршај у свом шеснаестерцу над Пешићем, а уз најстрожију казну, Пипер је са меча због приговора удаљио Рајковића.

Рад је тешко излазио на крај са Звездином офанзивом и пре тог момента, а након што су бројчано били у дефициту, игра тима са Бањице била је превише лимитирана.

Звезда је у наставку у великом броју стварала, али и материјализовала шансе, па се тако Боаћи чак четири пута уписао у стелце, а Пешић у два наврата.

Црвено-бели су уписали своју 15. победу у 17 одиграних утакмица и налази се на првом месту на табели Суперлиге Србије, што је седам више од "вечитог" ривала Партизана, који има утакмицу мање.

Рад је уписао 12. пораз и налази са на претпоследњем месту са 11 освојених бодова.

Наредни меч Црвена звезда игра у четвртак у оквиру Лиге Европе против Бате Борисова у гостима, што може бити меч одлуке и одговора на питање: "Да ли ће српски тим 'презимети' у Европи".

Рад у наредном колу Суперлиге дочекује Младост 25. новембра.

У осталим мечевима 17. кола Суперлиге одиграним у суботу постигнути су следећи резултати:

Вождовац – Бачка 2:0

Напредак – Чукарички 1:2

Војводина – Радник 0:0 

Ток меча:

17.55- Крај меча. Црвена звезда је савладала Рад са 6:1.

17.47 – ГОООЛ! Боаћи у 83. минуту постиже четврти гол на мечу, а Звездин шести. Дубинска лопта ка Боаћију, који се одлично сналази још једном у шеснаестерцу ривала, протура лопту испод голмана Рада, а потом и у мрежу гостију.

17.27 – ГОООЛ! Хет-трик Боаћија за убедљивих 5:1 у 63. минуту меча. Стојковић је убацио лопту са десне стране у шеснаеастерац противника, тамо се дефанзивци Рада нису најбоље снашли, лопта је дошла до Боаћија који ју је сместио иза леђа голмана Дејановића.

17.17 – ГОООЛ! Пешић постиже свој други гол на мечу у 52. минуту и Звезда води са 4:1. Оштар центаршут Родића са леве стране, на који натрчава Пешић и грудима уноси лопту у гол. 

17.09 – Настављен је меч на стадиону "Рајко Митић".

16.50 – Завршено је прво полувреме, након којег Звезда води са 3:1.

16.44 – ГОООЛ! Лутовац смањује Звездину предност на 3:1 у 40. минуту. Одлична контра Рада и лопта за Лутовца који је избегао офсајд замку, изађе лице у лице са голманом Борјаном којег је лако савладао. 

16.30 – ГОООЛ! Поново је Боаћи стрелац, овога пута у 26. минуту, асистент је био Пешић.

16.24 – ГОООЛ! Боаћи је сигуран са беле тачке у 20. минуту. Звезда дуплира предност.

16.14 – Једанаестерац за Звезду, Лутовац је након корнера у казненом простору направио прекршај, а судија Пипер је потом због приговора доделио Срђану Рајковићу црвени картон па Рад меч наставља са играчем мање.

16.07 – ГОООЛ! Звезда долази до предности већ у седмом минуту утакмице, стрелац је Александар Пешић, на асистенцију Родића.

16.00 - Почео је меч на Стадиону "Рајко Митић".

15.50 – Испред западне трибине стадиона "Рајко Митић" Црвена звезда представила је бројним легендама, играчима и навијачима клуба споменик истоименог фудбалера.

15.30 - Састави тимова:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Ле Талек, Родић, Гобељић, Доналд, Канга, Милић, Пешић, Боаћи.

Рад: Дејановић, Љубинковић, Денић, Лутовац, Петровић, Танасијевић, Шипчић, Вицо, Зоњић, Ајковић, Милошев.

Фудбалери Младости и Радничког из Ниша одиграли су нерешено 2:2, у првом мечу 17. кола Суперлиге Србије који је одигран у петак. 

Субота: Црвена звезда - Рад (6:1), Напредак - Чукарички (1:2), Војводина - Радник (0:0), Вождовац - Бачка (2:0).

Недеља: Јавор - Партизан (13), Земун - Мачва (13), Спартак - Борац (17). 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво