Тајна успеха Перуанаца – ватромет, авиони...

Перу се квалификовао на Светско првенство у Русији после победе над Новим Зеландом од 2:0 у реваншу баража. Ништа није препуштено случају, Перуанци су се на све начине трудили да поремете мир противника. Прво им три сата дису дали да слете на аеродром. Потом су их будили ватрометом, а за крај авијација је надлетала хотел и правила додатну буку. Новозеланђани су огорчени на такав третман.

Док Перуанци славе, Новозеланђани су огорчени на третман који су имали у Лими. Градови домаћини, поготово у Јужној Америци, често покушавају да на све начине дестабилизују притивника, ипак Перуанци су овог пута претерали.

Прво су им три сата одложили слетање на аеродром Јорге Чавез, јер су им накнадно променили план лета. Када су се сместили у хотел, навијачи су усред ноћи испред хотела палили ватромет, али то су и очекивали јер се причало да ће бити ватрено.

Финале је уследило на дан утакмице, а то чак ни локално становништво није очекивало. Усред бела дана, док су се Новозеланђани одмарали на тераси на врху хотела Мариот, три ловца перуанског ратног ваздухопловства у ниском лету су неколико пута прошла јако близу хотела.

На доњем делу ловца "мираж 2000" посало је "Вамос Перу" у бојама земље, што је потпуно преплашило госте. Ловци су производили заглушујућу буку, а са њима су се саосећали становници Лиме, који су се чудили док су снимали ретко виђену провокацију.

Фудбалски савез Новог Зеланда жалио се свом амбасадору у Перуу, који је затражио од перуанског министра одбране службено објашњење, ко и зашто је дозволио ловцима да лете изнад хотела.

Сво време боравка Новозеланђана у хотелу, параглајдери су летели изнад океана близу хотела с порукама подршке својој репрезентацији, а када су се појавили ловци, није било ниједног. По томе су Новозеланђани закључили да је инцидент са ловцима јако добро и детаљно испланиран.

"Очекивали смо неке провокације и ватромет, али ово је ипак било превише. Не знам ко је могао гарантовати за безбедност наших фудбалера, али и наших навијача који су такође били у хотелу", стоји у саопштењу Фудбалског савеза Новог Зеланда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво