Роберто Карлос: Србији желим финале Мундијала са Бразилом

Легендарни бразилски фудбалер Роберто Карлос изјавио је данас да за њега пласман Србије на Мундијал у Русији није изненађење и поручио да не би имао ништа против да се српски тим у финалу састане са Бразилом.

"Пратим репрезентацију Србије, има много важних играча, пратим и вашу лигу и допада ми се стил фудбала. Пласман у Русију за мене није изненађење јер имате сјајне играче, срећан сам због вас и желим вам много среће у Русији. Честитам играчима и још да им кажем да сада долази оно најлепше. Бићу у Русији и пратићу ваш тим уживо", рекао је Роберто Карлос на конференцији за медије у Београду.

Један од најбољих левих бекова у историји фудбала борави у Београду, где похађа тренерску школу ФСС, али и као планетарни амбасадор компаније "Planet win 365".

"Хвала Савезу, председнику Кокези, професорима који су ми отворили врата. Још не говорим српски, али научићу, овде је другачија култура од оне коју сам досад упознао, живео сам у Бразилу, Шпанији, Италији, Русији и Турској. Често сам долазио овамо, људи су дивни и сјајно се опходе према мени. Имате страст према фудбалу, видео сам то на часовима. Знате, лако је играти фудбал, али бити тренер је тешко. Мора много да се учи", додао је Карлос.

Он је на питање да ли би прихватио када би му понудили посао селектора Србије био веома директан.

"Да, прихватио бих место селектора ако би ми то понудили. Имате одличне играче и свако би пожелео да буде тренер таквог тима", рекао је он.

Фудбалер који је са Бразилом био првак света 2002. године нада се да његова селекција после дебакла на минулом Мундијалу може до титуле у Русији.

"Након пораза од Немаца (7:1) поправила се ситуација, нови селектор је Тите, ту је велики број нових играча са Нејмаром на челу. Тим је реорганизован и верујем да могу до титуле у Русији. Главни конкуренти биће Немачка, Шпанија, Аргентина. Немам ништа против да играмо и финале са Србијом", додао је он.

Роберто Карлос тренутно обавља посао амбасадора Реала и, како је навео, за сада нема амбицију да постане тренер славног клуба.

"Имам још пет година до истека тог уговора. Зидан обавља сјајан посао као тренер и немам такве аспирације. Стекао сам много искуства, али убрзо ћу поново бити на терену", рекао је он уз кoнстатацију да Реал има најбољег фудбалера на свету Кристијана Роналда и да је фаворит за све титуле.

Он је истакао да је српски дерби између Звезде и Партизана "фудбалски класик" попут дуела Барселоне и Реала, Бразила и Аргентине или Интера и Милана.

"Волео бих да дођем и уживо гледам тај меч."

На питање шта мисли о Синиши Михајловићу, такође сјајном извођачу слободних удараца, кратко је рекао: Професор. Један од најбољих на свету."

Он је прокоментарисао и чувени гол постигнут у Тулузу 1997. године против Француске када је срушио законе физике.

"Нема објашњења како сам успео. Деца ме то често питају. Нисам поново покушавао јер вероватно не бих успео. Тај гол је најлепши у мојој каријери, другачији, дао сам и сјајан гол против Тенерифа. Али то све зависи од тренинга и редовног рада", додао је он.

Роберто Карлос није хтео да издваја неког српског играча, али је издвојио три најбоља лева бека на свету: Марсело, Фелипе Луис и Ђорди Алба.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво