Буфон у сузама: Разочаран сам; Де Роси: Као на сахрани…

Легендарни италијански голман Ђанлуђи Буфон неславно и у сузама опростио се од репрезентације заједно са Ђорђом Кјелинијем, Андреом Барзаљијем и Данијелеом Де Росијем после изненађујуће елиминације од Шведске у баражу за Светско првентсво у Русији.

Буфон је смогао снаге да стане испред камера одмах после меча без голова са Швеђанима у Милану и извини се комплетној Италији због првог изостанка са Мундијала после 60 година.

"Разочаран сам. Штета што се моја последња утакмица за Азуре поклопила са неуспехом за Светско првенство, не само због мене, већ због целе земље. Нисмо играли фудбал какав знамо", кроз сузе је причао Буфон за телевизију Раи након пропуштене шансе да постане први учесник у историји са шест Мундијала.

Чувар мреже Јувентуса сматра да Азури имају снаге да се издигну изнад тешког момента и поручио да има достојне наследнике Ђанлуиђија Донаруму и Матију Перина.

"Италија има будућност, ми имамо понос, знање и способност да се после пада подигнемо", навео је Буфон.

Штоперски тандем Јувентуса Ђорђо Кјелини - Андреа Барзаљи истиче да је ово крај једне ере.

"Ово је највеће разочарање за мене у каријери, Италија увек нуди сензације. Штета је што се овако завршило, болан заврштак у репрезентацији. Време је за млађе", рекао је Барзаљи, а онда се надовезао Кјелини.

"Дали смо све од себе, али очигледно није било довољно. Италија неће видети Светско првенство после 60 година, јасно је да су потребне промене и да креће нова ера", додао је он.

Везиста Роме Де Роси елиминацију од Шведске описао је као "мрачан тренутак за италијански фудбал".

"Нисмо заслужили да прођемо Швеђане на основу свега виђеног за 180 минута. Атмосфера у свлачионици била је као на сахрани, иако нико није умро. Чудно је што сам на овај начин завршио репрезентативну каријеру дугу више од 10 година", казао је Де Роси.

Буфон, Барзаљи и Де Роси освојили су титулу првака света на Мундијалу у Немачкој 2006. године, док је Кјелини, као и поменута тројка, био део тима који је стигао до финала првенства Европе 2012. у Пољској и Украјини и поражен од Шпаније (4:0).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво