Читај ми!

Мирољубиво у Улсану, реми за крај године

Фудбалери Србије и Јужне Кореје одиграли су нерешено 1:1 у пријатељском мечу у Улсану. Љајић донео предност "орловима", Кореја изједначила са беле тачке. Бранислав Ивановић одиграо 100. меч у дресу Србије.

Србија је још једном, као и у дуелу са Кином, наступила са четворицом у задњој линији, а привремени селектор Младен Крстајић је мало "промешао карте" у односу на дуел са Кином пре неколико дана.

Прилику су од старта добили Јагош Вуковић, Немања Максимовић, Марко Грујић, Андрија Живковић, Александар Пријовић.

У првом полувремену није било много лепог фудбала и узбуђења. Србија је имала потпуну контролу у првих 30 минута, а потом су домаћини заиграли много боље и имали иницијативу.

Домаћин је тако и наставио у другом делу игре, али је Србија дошла до предности. Брз контранапад, одлична акција и асистенција Сергеја Милинковић-Савића за Љајића, који је затресао мрежу.

Ипак, није дуго трајало вођство Србије, пошто је Кореја изједначила после неколико десетина секунди.

Један безазлен контакт Јагоша Вуковића и једног домаћег фудбалера у казненом простору, кинески арбитар је окарактерисао као прекршај, па је Ја Чеол искористио најстрожу казну.

Кореја је у наставку притискала, углавном преко Сона, али је резултат до краја остао непромењен.

Капитен Србије на овом мечу, Бранислав Ивановић, одиграо је у Улсану 100. меч за репрезентацију. Сада је трећи на листи иза Саве Милошевића и Дејана Станковића, а недостају му четири наступа да постане играч са највише наступа у дресу националног тима.

Такође, прилику на овом мечу су добили и Марко Дмитровић, Милош Вељковић, Немања Радоњић, Мијат Гаћиновић и Никола Аксентијевић.

Овако је протекао меч:

13.50 – Крај меча, резултат је 1:1.

13.45 – Још две одличне прилике за Сона! Два пута је, више него добро, шутирао ка голу Србије, оба пута Дмитровић је одбранио. 

13.40 – Сон поново у центру пажње. Прво је добро шутирао, Дмитровић интервенисао, а потом је фудбалер Тотенхема пао у казненом простору у дуелу са Грујићем, али је покушао да инсценира прекршај, а судија је добро проценио ситуацију.

13.35 – Брз контранапад Србије, Живковић је повукао лопту са своје половине, на крају шутирао са двадесетак метара, али је био непрецизан.

13.30 – Прилика за Љајића, који је шутирао преко гола из тешке ситуације, а потом боља прилика за Кореју. Сон је прошао по десној страни, добро шутирао, али је Дмитровић сјајно реаговао и одбранио његов ударац.

13.18 – ГОООЛ! Кореја је изједначила, Ја Чеол је сигуран извођач једанаестерца.

13.17 – Пенал за Кореју! Жале се арбитру фудбалери Србије, нису убеђени да је било прекршаја, да је Вуковић одгурнуо противника у казненом простору, али је кинески судија показао на белу тачку.

13.15 – ГОООЛ! Феноменална акција Србије, брз контранапад, Милинковић-Савић је одлично проиграо Љајића, а фудбалер Торина затресао мрежу.

13.13 – Како се завршило прво полувреме, тако се наставило и у другом. Иницијатива домаћина, али без прилика на обе стране.

13.02 – Измена у тиму Србије, Дмитровић је у игри уместо Стојковића.

12.45 – Крај првог дела игре.

12.44 – Ево шансе за Сона, лопта убачена са бока, Сон ју је сналажљиво дотакао, али је Стојковић био на правом месту.

12.40 – Србија је потпуно контролисала игру у првих пола сата. Међутим, Јужна Кореја је успела у финишу да наметне свој темпо. Има лопту у ногама, има иницијативу. Али баш као и Србија у првих пола сата, без конкретног напада, без добро изграђене акције.

12.30 – Сада озбиљна прилика на другој страни. Гужва у казненом простору Србије, лопта је дошла до Сона, фудбалер Тотенхема шутирао право у Стојковића. Корнер за Кореју.

12.27 – Сјајна прилика за Србију. Слободан ударац на ивици казненог простора, Љајић је одлично тукао, али је голман Кореје још боље реаговао и сачувао мрежу.

12.20 – Одличан напад Србије, комбинација Пријовића и Милинковић-Савића, фудбалер Лација је снажно шутирао, тик поред стативе.

12.05 – Прва прилика за Србију, Грујић је ухватио волеј, добар ударац и добар покушај, али преко гола.

12.00 – Почео је меч у Улсану.

11.15 – Познат је и састав Србије: Стојковић, Рукавина, Ивановић, Вуковић, Обрадовић, Максимовић, Грујић, Живковић, Милинковић-Савић, Љајић, Пријовић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво