Еври отказ и суспензија до јуна 2018. године због ударања навијача

Француски фудбалер Патрис Евра суспендован је са свих клубских европских утакмица до јуна 2018. године због ударања навијача Олимпика из Марсеља, саопштила је Уефа. Такође, Олимпик је након трајне суспензије, одлучио да 36-годињем дефанзивцу уручи отказ.

Евра је ударио навијача свог тима ногом током загревања пред меч Лиге Европе са Гуимарешом 2. новембра. 

Олимпик је првобитно Еври доделио неодређену суспензију, да би му потом доделио отказ.

Француз је додатно кажен са десет хиљада евра, Олимпик са 25, док ће Гуимареш морати да плати пет хиљада евра.   

Уефина забрана Патрису Еври односи се на Лигу шампиона и Лигу Европе, па ће Евра у потенцијалном будућем клубу моћи да игра домаће првенство.  

Еврин инцидент доста подсећа на онај када је његов сународник Ерик Кантона ногом ударио навијача, додуше, противничког клуба. 

Кантона је тада кажњен са девет месеци забране играња у свим такмичењима, као и 120 сати друштвено-корисног рада.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 10. нов 2017, 22:15)
anonymous [нерегистровани]

@Cinizam

Prvo naucite gramatiku jer se rec Srbin pise velikim pocetnim slovom, a drugo ovo nije cinizam vec opravdana odluka zato sto sportista treba da se ponasa kao profesionalac u svakom trenutku. Provokacije su svakodnevna pojava, a nivo profesionalizma jednog sportiste ogleda se u njegovom ponasanju cak i kada je pred izazovom.

(петак, 10. нов 2017, 20:52)
anonymous [нерегистровани]

Cinizam

A gde je mesto navijacu, na tribini ili na terenu? Sigurno ga nije dzabe udario, sad je drugo pitanje jel je trebao posto je javna licnost, sportista. Niko ne govori sta je bila inicijalna kapisla tog sukoba. Da je srbin to uradio opet bi bilo bezbroj komentara na temu zavere i kako nas svi mrze.