Крстајић: Срећан сам и задовољан; Ивановић: Уживали смо

Иако је као главнокомандујући на клупи Србије био дебитант Младен Крстајић, вршилац дужности селектора Србије – први меч и прва победа. Изјавио је да је срећан и задовољан, и да му је драго због младих играча.

"Први утисак је да сам срећан и задовољан овом победом. Желео бих да честитам играчима који су после дугог и напорног пута пружили добру игру, много истрчали. Покушали смо да урадимо неке ствари и поред тога што је било мало времена, али заиста могу да будем поносан на играче који су поново показали да су заслужено изборили пласман на Светско првенство. Драго ми је и због младих играча који су добили шансу. И против Јужне Кореје ће исто имати минутажу, моћи ће да покажу свој квалитет", истакао је тренер Младен Крстајић.

Нагласио је да репрезентација има карактер и квалитет, да представља будућност нашег фудбала.

"Искусни и они мање искусни играчи могу заједно и када се споје онда то може деловати јако добро. Морам да кажем да услови нису били нимало лаки, али момци су све превазишли, добро истрчали и испунили све захтеве како би победили у овој утакмици. И могу да будем поносан на оно што су показали", рекао је Крстајић.

У дресу репрезентације Србије, 99. наступ је забележио капитен Бранислав Ивановић.

"Мислим да смо одиграли јако добро утакмицу, било је много добрих детаља и мислим да смо уживали. Оно што је битно јесте да су сви добили шансу, да смо одиграли на добром нивоу, осим у појединим тренуцима када смо деловали мало неорганизовано, али то је можда и због тога што су они тако деловали, били неорганизовани, губили су позиције. Видело се да ова екипа поседује потенцијал. Одиграли смо максимално професионално и поред тешких услова на које нисмо навикли. Важно је да смо забележили победу и сада се окрећемо другом мечу на овој турнеји", рекао је Бранислав Ивановић.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 12. нов 2017, 12:53)
Jolović Zoran [нерегистровани]

FSS vode neodgovorni amateri !

Selektor fudbalske selekcije koji treba da vodi reprezentaciju na Svetskom prvenstvu- je pitanje budućnosti ove najpopularnije sporedne stvari u Srbiji .! Kakva odgovornost i kakav to ima značaj po budućnost fudbalskog sporta u Srbiji iluzorno je polemisati .. Ipak izbor selektora nameće potrebu da se izabere najbolje što tržište može da ponudi , uvažavajući i finansijski momenat . Nesporni su kriterijumi izbora : - uspešna fudbalska prošlost , potrebna trenerska licenca , dosadašnji trenerski rezultati , iskustvo u trenerskom pozivu ; jasna vizija reprezentativne budućnosti i fudbala u Srbiji ...Nadam se da kriterijum pobede u potpuno nevažnom prijateljskom meču , neće biti jedini kriterijum ..Srbija je ovo , sve je moguće i ništa nas od FSS ne može iznenaditi ..Ali iznenađuje ćutanje " Države" !? Pa ,kako bez konkursa izabrati najboljeg selektora ..!? Skora budućnost će dati odgovor !!

(петак, 10. нов 2017, 20:34)
anonymous [нерегистровани]

iIvanovic- Krstajic

Pa kod njih je pravo zadovoljstvo oni bi da ostanu i dalje na istim mestima pobegjena v je velesila u fudbalu pa i ako u prijeteljskoj utakmici bez znacaja .., Hvale sa svih strana idemo dalje dakle do svetskog prvestva u Rusiji a tamo mame sanse za pobedu iz naravno 3-i utakmice...

(петак, 10. нов 2017, 19:23)
DDanonymous [нерегистровани]

Treba forsirati mlade igrace

Krstajic dobro radi sto uvodi mlade igrace jer je ova "novozelandska" generacija dokazala da su veliki potencijal i samo je na selektoru da ih uigra i napravi od njih pravu ekipu.Mladi igraci vise grizu i imaju vise zelje za dokazivanjem nego oni stariji koji su pri kraju karijere i koji su puni para i vec dokazani igraci.
A,najbolja ekipa je ona u kojoj je ukomponovano i iskustvo i mladost.
Srecno momci..