Ђукић: Скендерберг прво финале, фудбал у првом плану

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да је дуел против албанског Скендербега прво од два финала на путу до друге фазе Лиге Европе и позвао навијаче да фер и спортским навијањем помогну екипи.

"Свесни смо важности меча, ово је прво од два финала за даљи пласман. Очекује нас тежак противник, агресиван, који прима мало голова. Покушаће на брзе контранападе да нас угрози. Детаљи и индивидуални квалитет су у оваквим утакмицама одлучујући, нешто попут Тошићевог слободњака у Чачку", рекао је Ђукић на конференцији за медије.

Тренер црно-белих апеловао је навијаче да фер и спортским навијањем помогну екипи и да фудбал буде у првом плану.

"Не очекујем проблеме, ником нису потребни. Сви желимо да причамо о фудбалу и спектаклу. Доста смо пропатили због проблема на овим просторима. Надам се да ће једина тема о којој ћемо причати сутра бити фудбал. Хтео бих да истакнем добро гостопримство у Албанији уз жељу да им узвратимо на прави начин и освојимо три бода. Кажњени смо и ми неколико пута и надам се да ћемо из њихове грешке научити лекцију", истакао је Ђукић и додао да су Стојковић и Вулићевић спремни за меч, али да се појавио проблем са Сумом и неизвесно је да ли ће играти.

Један од најискуснијих првотимаца црно-белих Зоран Тошић сматра да је за сваког играча привилегија да представља клуб у Европи.

"Свесни смо тешкоће меча. Надам се да ћемо сутра бити сконцентрисанији него у Албанији где смо промашили неколико прилика. Терен је у одличном стању. Спремни смо и очекујем да пружимо максимум. Жао ми је због свега што се све издешавало 2014, последице је сносила цела држžава и репрезентација. Верујем да смо научили лекцију и да се такве ствари више неће понављати", поручио је Тошић.

Утакмицу између Партизана и Скендерберга, која је на програму сутра од 19 сати, прате огромне мере безбедности како би се избегли инциденти, попут дрона на мечу Србије и Албаније, а из редова црно-белих апелују навијаче да изостану и било каква непримерена скандирања јер би у том случају српски тим био кажњен као и албански због увреда са трибина током првог дуела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се