"Парни Ваљак" преживео Чачак, Звезда славила у Земуну

Шампион и освајач Купа Србије крај Мораве успео да савлада екипу домаћег Борца (1:2), у мечу ретко занимљиве завршнице у којој је Зоран Тошић у само пар минута прешао онај спортски пут од трагичара до хероја. Фудбалери Црвене звезде савладали су као гости екипу Земуна са 1:0 у мечу 15. кола Суперлиге Србије. Боаћи једини стрелац у 81. минуту.

19.00 – У осталим мечевима који су почели у 17 часова, Чукарички је савладао Вождовац (2:1), Младост је била боља од Мачве (2:0), Напредак је славио у Нишу против Радничког (1:3), док је Радник био убедљив против Спартака (5:1).

18.50 ГООООЛЛЛЛ!!!! Крај меча! Зоран Тошић је промашио једанаестерац, али је потом постигао погодак из слободног ударца у, сасвим буквално, последњем нападу на мечу.

19.29 - ГООООООЛ!!! Борац постиже погодак за изједначење, Лима Круз је стрелац.

18.19ГОООЛЛЛ!!! Лепа акција Партизана, додавања Пантића и Тошића, напослетку и веома технички захтевна завршница Тавамбе, донела је браниоцу титуле предност против екипе домаћег тима.

17.47 – Без постигнутих голова на мечу у Чачку у првих 45 минута. Ово је, уједно, и једини дуел који је почео у 17 часова у којем је резултат идентичан оном који је био и на почетку дуела. Вождовац има гол предности против Чукаричког, Младост из Лучана води против шабачке Мачве истим резултатом, Напредак из Крушевца има гол предности против нишког Радничког, док Радник у Сурдулици води са 3:1 против Спартака.

17.01 – Почео је меч...

16.35 – Игор Спасић, тренер домаћег састава и стручњак који је деценије провео на разним тренерским функцијама у клубу из Хумске улице, изаброа је следећеих 11 фудбалера:

Бајић Владимир, Обрадовић Лазар, Костић Мирољуб, Дуповац Амер, Оташевић Владимир, Чађеновић Јован, Јовановић Лазар, Зоћевић Марко, Лима Круз, Филиповић Саша, Кнежевић Филип.

16.30 – Партизан меч почиње у саставу:

Јовичић Марко; Милетић (Р) Немања, Остојић Бојан, Митровић Милан, Милетић (Г) Немања; Јевтовић Марко, Пантић Данило; Јанковић Марко, Сејдуба Сума, Тошић Зоран; Ожеговић Огњен.

14.53 - Крај, победа Звезде у Горњој Вароши од 1:0.

14.40 - ГОООЛ, Боаћи у 81. минуту за 1:0! Након комбинације у којој су учествовали Канга и Милијаш, лопта долази до Пешића, који се лепо ослободио чувара у казненом простору и вратио повратну лопту ка Боаћију, који ју је закуцао у гол сада немоћног Шаранова.

14.17 - Нова велика шанса за Боаћија, који је шутирао са седам-осам метара али је за мало био непрецизан. Све јача офанзива Звезде... 

14.13 - Велика гужва у казненом простору домаћина, Канга је био у шанси, потом и Боаћи и Бабић, али на крају лопта некако долази до Шаранова.

14.05 - Почело је друго полувреме дуела Земуна и Црвене звезде.

13.47 - Крај првог полувремена у којем није било голова - 0:0.

13.41 - Веома добар шут Доналда, али Шаранов на правом месту и шаље лопту у корнер. 

13.30 - Без стопостотних прилика у првој трећини утакмице. Земун је потпуно равноправан ривал, а игра се у добром ритму за сада...

13.10 - По једна полуприлика на обе стране у првих десет минута - за Земунце после корнера и ударца главом Вучића, за Звезду после шута Боаћија са ивице шеснаестерца.

13.00 - Судија Бојан Николић је дао знак, утакмица је управо почела... 

12.30 - Познати су састави екипа за меч у "Горњој Вароши":

ЗЕМУН: Шаранов - Кисо, Трајковић, Цветковић, Димић, Ласицкас, Лечић, Луковић, Милутиновић, Вучић, Младеновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гобељић, Фримпонг, Бабић, Анђелковић, Доналд, Крстичић, Срнић, Канга, Пешић, Боаћи.

Иако су мислима већ окренути европским утакмицама, фудбалери Црвене звезде и Партизана пре нових окршаја са Арсеналом, односно Скендербегом у Лиги Европе играју мечеве 15. кола Суперлиге у Земуну, односно Чачку.

Црвено-бели, лидери првенства, пред пут у Лондон путују у предграђе Београда, у Земун, где ће их истоимена екипа дочекати у првенственој утакмици после 11 година.

Звезда је последњи пут у "Горњој Вароши" играла 20. септембра 2006. и славила са 2:1, док је последњи пут са истим ривалом играла 18. новембра исте године и победила са убедљивих 5:0.

И данас ће екипа Владана Милојевића бити изразити фаворит, али ће снагу и репутацију "са папира" морати да пренесе и терен, који није баш у најбољем стању.

Четири сата касније, последњепласирани Борац ће у Чачку дочекати другопласирани Партизан.

Црно-бели су и поред увек неугодног терена ипак фаворити у овом мечу. У последњих десет окршаја ова два тима забележили су осам победа, један реми и један пораз, али у Куп утакмици.

Претходна два гостовања у Чачку црно-бели су рутински решавали у своју корсит - 0:2 и 1:3.

У осталим мечевима 15. кола, којима се завршава први круг такмичења у у Бачкој Паланци играју Бачка и Јавор (13.00), Чукарички у малом градском дербију дочекује Вождовац (17.00), Мачва гостује Младости у Лучанима (17.00), Раднички дочекује Напредак (17.00) а Радник у Сурдулици екипу суботичког Спартака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво