Пораз Борусије у Хановеру

Фудбалери Хановера победили су на свом терену Борусију Дортмунд са 4:2, док је Херта са 2:1 тријумфовала против Хамбурга, а Шалке и Волфсбург играли су нерешено 1:1, у утакмицама 10. кола немачке Бундеслиге.

Хановер је пред својим навијачима потврдио да се налази у успону форме и победом против лидера шампионата ухватио прикључак с водећим екипама.

Домаћин је до предности стигао поготком Жонатаса 20. минуту из једанаестерца, да би само седам минута касније Дан-Аксел Загаду донео Борусији изједначење.

Хановер је на полувреме ипак успео да оде с предношћу, а гол је постигао Ила Бебу у 40. минуту на асистенцију Жонатаса.

Борусија Дортмунд је преко Андреја Јармоленка у 52. минуту поново успела да дође до изједначења, али је само седам минута касније Загаду добио директан црвени картон.

То је олакшало посао Хановеру који је само минут касније голом Феликса Клауса поново дошао до прендости, да би питање победника решио Бебу у 86. минуту.

Херта је код куће лако победила Хамбург, а голове за победу постигли су Никлас Штарк у 17. и Карим Рекик у 50. минуту. Стрелац јединог поготка за госте био је 17-годишњи Јан-Фиете Арп у 73.

Шалке је имао победу над Волфсбургом у рукама, с обзиром на то да је водио од 43. минута голом Набила Бенталеа из једанаестерца, али су гости у трећем минуту судијске надокнаде времена поготком Дивока Оригија стигли до изједначења и великог бода.

У осталим мечевима, Борусија Менхенгладбах је са 3:1 у гостима победила Хофенхајм, док је Бајер Леверкузен после преокрета са 2:1 победио Келн.

Борусија Дротмунд има 20 бодова из 10 утакмица, једне више од Бајерн Минхена који такође има исти број бодова, али се вечерас састаје са Лајпцигом који је трећи са 19, док је Хановер четврти са 18, а Шалке је пети са 17 колико има и Борусија Менхенгладбах.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво