Фифа: Звезда и званично првак света за 1991. годину

Међународна фудбалска федерација на данашњем састанку у Калкути донела је одлуку да се сви освајачи некадашњег Интерконтиненталног купа од 1960. до 2004. године, укључујући и Црвену звезду, званично прогласе за клупске прваке света.

На тај начин Фифа је одбацила оспоравања сваке врсте пошто су у поменутом такмичењу играли само шампиони Европе и Јужне Америке, а од 2005. године на СП за клубове играју шампиони свих континената.

Колико је овај став Фифе релавантан и праведан најбоље доказује чињеница да су и после оснивања СП за клубове титуле искључиво освајали клубови из Европе и Јужне Америке.

Црвена звезда је као шампион Европе освојила Интерконтинентални куп 1991. године победом против првака Јужне Америке чилеанске екипе Коло Коло у Токију 3:0 головима Владимира Југовића (два) и Дарка Панчева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво