Фифа: Звезда и званично првак света за 1991. годину

Међународна фудбалска федерација на данашњем састанку у Калкути донела је одлуку да се сви освајачи некадашњег Интерконтиненталног купа од 1960. до 2004. године, укључујући и Црвену звезду, званично прогласе за клупске прваке света.

На тај начин Фифа је одбацила оспоравања сваке врсте пошто су у поменутом такмичењу играли само шампиони Европе и Јужне Америке, а од 2005. године на СП за клубове играју шампиони свих континената.

Колико је овај став Фифе релавантан и праведан најбоље доказује чињеница да су и после оснивања СП за клубове титуле искључиво освајали клубови из Европе и Јужне Америке.

Црвена звезда је као шампион Европе освојила Интерконтинентални куп 1991. године победом против првака Јужне Америке чилеанске екипе Коло Коло у Токију 3:0 головима Владимира Југовића (два) и Дарка Панчева.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 28. окт 2017, 01:24) - anonymous [нерегистровани]

Jupiii!

_____ ______

(петак, 27. окт 2017, 23:08) - DDanonymous [нерегистровани]

Koliko para toliko muzike

Kad je Zvezda bila prvak svijeta pare nisu igrale toliko znacajnu ulogu kao danas.Tada je Zvezda,bez ijednog igraca van drzave,ako racunamo da je Belodedic bio nas, ili van evropskog kontinenta i bez velikog budzeta bila prvak svijeta sto je danas nemoguce jer danas ko ima novac ima vrhunsku ekipu.I zato imamo slucajeva da u jednoj englesko,francuskoj,italijanskoj ili njemackoj jakoj ekipi imate samo nekoliko,a nekada ni jednog domaceg igraca.
Ko je onda prvak svijeta kad u evropskoj sampionskoj kipi igra pola igraca iz Juzne Amerika?

(петак, 27. окт 2017, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

Super

Sad imamo cime da se hvalimo i narednih 100g