Дортмунд без победе против Ајнтрахта, Лајпциг бољи од Штутгарта

Фудбалери Борусије Дортмунд нису успели на гостовању у Франкфурту да победе Ајнтрахт, пошто су испустили предност од два гола и на крају играли нерешено 2:2, док је Лајпциг на свом терену са 1:0 тријумфовао против Штутгарта, у утакмицама осмог кола немачке Бундеслиге.

У осталим утакмицама деветог кола Бајер Леверкузен је на гостовању сјајном игром у другом делу после преокрета победио Борусију Менхенгладбах са 5:1, док је Хановер са 2:1 победио Аугсбург.

Лидер у првенству Немачке, Борусија Дортмунд, на гостовању против Ајнтрахта повео је голом Нурија Сахина у 19. минуту, да би Максимилијан Филип на асистенцију Марија Гецеа у 57. повисио на 2:0.

Ајнтрахт је у 64. минуту успео да се врати у утакмицу након што је Себастијан Халер реализовао једанаестерац који је скривио голман Роман Бурки.

Само четири минута касније Маријус Волф донео је изједначење свом тиму после сјајног проигравања српског репрезентативца Мијата Гаћиновића, који је избацио целу одбрану "милионера".

До краја сусрета није било прилика за гол, па је тако меч завршен без побендика. Борусија је овим ремијем задржала прво место на табели Бундеслиге са 20 бодова, једним више од Лајпцига, док је Ајнтрахт седми са 14.

Лајпциг је пред својим навијачима славио против Штутгарта голом Марсела Сабицера у 23. минуту.

Штутгарт је после ове утакмице остао на 11. месту са 10 бодова.

Бајер из Леверкузена је на гостовању против Борусије Менхенгладбах губио са 1:0, али је у другом делу у потпуности надиграо домаћина и са пет голова дошао до убедљивог тријумфа.

Борусија је повела голом Фабијана Џонсона у седмом минуту, да би Бајер стигао до изједначења голом Свена Бендера у 48. Преокрет "фармацеутима" донели су Леон Бејли у 59, Јулијан Брант у 61, Кевин Воланд у 69. и Јоел Похјанпало у 81.

Борусија је осма са 14 бодова, док је Бајер девети са 12.

Хановер је такође на гостовању дошао до победе после преокрета над Аугсбургом који је од 33. минута водио са 1:0 голом Михаела Грегорича.

Потпуни преокрет Хановеру донео је Никлас Фулкруг који био стрелац голова у 76. и 89. минуту утакмице.

Хановер је шести са 15 бодова, док је Аугсбург 10. са 12.

У последњем мечу дана, Бајерн је као гост савладао екипу Хамбургера са 1:0, а стрелац јединог гола био је Толисо у 52. минуту сусрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво