Читај ми!

Жиру о голу: Као против Паласа; Вилшир: Сећам се Партизана

Нападач Арсенала Оливије Жиру, јунак победе над Црвеном звездом у Лиги Европе због акробатског гола, истакао је да је урадио сличну ствар као када је чувеним "шкорпионом" био стрелац против Кристал Паласа у Премијер лиги. Француз је у 85. минуту донео тријумф Арсеналу после сјајне акције са Џеком Вилширом и Теом Волкотом и тако казнио Звездине промашаје.

"У тој позицији могао сам да контролишем лопту, хтео сам да додам саиграчу, али никога нисам видео, па сам покушао, нешто слично као против Кристал Паласа у јануару. Имао сам среће јер сам погодио рашље", рекао је Жиру за сајт УЕФА.

Жиру је задовољан јер су "тобџије" пред 50.000 ватрених навијача уписали три бода за максималан учинак после три кола Х групе.

"Веровали смо до краја у победу, били стрпљиви и држали се нашег стила. Било је веома тешко у невероватној атмосфери, навијачи Звезде су све време бодрили своје играче и зато смо још задовољнији због три бода".

Његов саиграч Џек Вилшир, један од најбољих појединаца меча на стадиону Рајко Митић, гол Жируа описао је као посебан.

"Акција је била сјајна, добро смо Волкот и ја сарађивали и Оливијеу је такав потез пао на памет. Он има природни инстикт иако не види гол, увек покушава нешто изненађујуће. Срећан сам због њега", рекао је Вилшир.

Вилшир је додао да је гостовање Црвеној звезди велико искуство за млад тим који је наступио, присетивши се и утакмице против Партизана у Лиги шампиона пре седам година.

"Млади играчи могу много да науче. Сећам се када сам са 18 или 19 година дошао у Београд да играм против Партизана, победили смо 3:1. За мене је то било од великог значаја, тако да мислим и да ће мојим младим саиграчима исто тако бити. У овом такмичењу може да се напредује много како би касније постали врхунски фудбалери", закључила је Арсеналова "десетка".

Арсенал за две недеље на лондонском Емирејтсу дочекује Црвену звезду у 4. колу Х групе Лиге Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара