Албанија, полиција преплавила улице Елбасана

Бројне полицијске снаге на стадиону у Елбасану током утакмице Скендербег - Партизан. Строге контроле на улазима, специјалци и снајперисти на Елбасан арени. Нема инцидената. Навијачи Скендербега повремено кличу "Етничка Албанија" "УЧК, УЧК". Знатно мање гледалаца него што су организатори очекивали.

22.00 - Улице Елбасана пусте током утакмице Скендербег - Партизан.

20.40 - Фудбалери Паризана изашли су на загревање на терен "Елбасан арене".

20.26 - Редари проверавају карте навиајача при уласку на стадион.

20.16 - "Елбасан арена" пред утакмицу са Партизаном...

19.50 - Навијачи Скендербега, уз ригорозну контролу улазе на стадион у Елбасану. Већа гужва се очекује пред сам почетак меча, јер се Корча, одакле је противник Партизана, налази око 120 километара од Елбасана.

19.20 - Ближе од овог терену не може да се приђе. Трава на Елбасан арени делује веома добро. 

19.15 - Улице Елбасана пред утакмицу...

19.10 - Овако изгледа улазница за меч Скендербег - Партизан...

19.07 - Прилаз стадиону, албанска полиција најавила да заставе попут ове на којој пише "аутохтонос" неће бити могуће унети на стадион.

19.03 - Све је спремно за долазак Партизанове експедиције на Елбасан арену. Црно-белима је припала ова свлачионица. И даље испред стадиона је знатно мање навијача него што су организатори очекивали.

18.56 - Снајпериста албаске полиције улази на стадиону у Елбасану. Полиција је у овај град послала припаднике скоро свих специјалних јединица, односно антитерористичке јединице, стручњаке за демонтирање бомби, јединице за разбијање демонстрација и, на крају, снајперисте.

18.35 – Овако у овом тренутку изгледа стадион у Елбасану. Навијачи још нису почели да улазе, али их главној улици у Елбасану има свега неколико хиљада. Капацитет стадиона је 12.800 места и тренутно, на и око стадиона има знатно више полицајаца него гледалаца.

18.00 – Полиција контролише све прилазе стадиону, иако у самом Елбасану нема ни изблиза онолико навијача као у време меча између Албаније и Србије.

16.35 – У граду је тек мања група навијача и велики број припадника албанске полиције.

16.15 – Полиција са псима претражује стадион што је део рутинске процедуре пред мечеве који се сматрају ризичним.

13.15 - Албански медији без велике драме најављују утакмицу у Елбасану. "Срби, изгубићете", пише дневник Панорама спорт на насловној страни. Истовремено, то је и једина дневна новина која је на насловну страну ставила најаву меча Скендербег - Партизан. Јавност у Албанији заокупљена је скандалом насталим пошто је полиција прошле ноћи запленила неколико тона дроге у Вљори.

Албанска полиција упутила је неколико стотина полицајаца и специјалну јединицу у Елбасан, где се игра меч Лиге Европе између Скендербега и београдског Партизана, коју су власти у Тирани, али и званичници Уефе прогласили за меч високог ризика.

Током преподнева, десетак наоружаних полицајаца било је распоређено око хотела "Шератон" у Тирани, где је смештена Партизанова експедиција, као и око стадиона локалног Динама, одакле крећу аутобуси са навијачима Скендербега.

Први, додуше полупразни аутобуси за Елбасан кренули су рано ујутро, али организатори очекују већи интерес како се буде приближавао почетак меча.

Утакмица Скендербег - Партизан почиње у 21.05 часова, уз пренос на РТС 1 и лајв стриминг на сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи