Звезда са армијом навијача напада "тобџије"

Нови фудбалски спектакл на највећем српском стадиону - у мечу трећег кола Лиге Европе београдска Црвена звезда дочекује лондонски Арсенал. Меч почиње у 19 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а и лајв стриминг на нашем порталу.

18.25 – Изјаве Милојевића и Венгера пред дуел на стадиону "Рајко Митић".

18.15 – Стадион "Рајко Митић" полако се попуњава, упаљени су и рефлектори.

18.00 – Познати су састави два тима за вечерашњи дуел:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Родић, Доналд, Крстичић, Срнић, Канга, Радоњић и Боаћи;

Арсенал: Чех, Холдинг, Елнени, Дебуши, Нелсон, Кокелан, Вилок, Мејтленд-Најлс, Вилшер, Волкот и Жиру. 

17.45 – Велика гужва је у Београду пред меч Звезде и Арсенала. Због тога је клуб и апеловао на навијаче да дођу раније на стадион "Рајко Митић", како би на време ушли и заузели своје место.

17.30 – Успели смо да завиримо у свлачионице два тима пред велики окршај на стадиону "Рајко Митић".

Дуел београдских и лондонских црвено-бели, очекивано, изазива велику пажњу публике и јавности, и биће одигран на, до последњег места испуњеном стадиону "Рајко Митић".

Осим окршаја две првопласиране екипе из групе Х, овај сусрет представља и дуел старих ривала, који су се 1978. године састали у оквиру некадашњег Купа Уефа. Тај двомеч припао је српском великану, након 1:0 у Београду и 1:1 на чувеном "Хајберију".

Од тада до данас се пуно тога издешавало у оба клуба. Звезда је након покоравања Европе и света 1991. године ушла у кризни период, са тек по неким бљеском, док је Арсенал од 1996. године у рукама садашњег менаџера Арсена Венгера, који је за 21 годину успео да створи моћан, финансијски одржив клуб, који после берићетног почетка миленијума у последњих неколико сезона "кубури" са освајањем главних трофеја (ту пре свега мислимо на Премијер лигу и Лигу шампиона).

Француски стручњак, попут већине својих колега са Острва, Лигу Европе не сматра толико важном као Лигу шампиона, у којој је водио тим 19 година узастопно. С тога, у мечевима другог по снази клупског такмичења он даје шансу резервистима и младим снагама, што ипак не значи да је то слаб састав. Напротив.

Имена вероватних стартера вечерас попут Чеха, Мертезакера, Дебушија, Вилшера, Волкота и Жируа су и више него добар показатељ снаге Арсенала.

"Знамо ко смо и поред критика. Имали смо шест победа и један реми на последњих седам утакмица... То је модеран фудбал и све је то саставни део. Волим моје играче, верујем у њих и верујем да могу прикажу оно што се очекује од њих", рекао је Венгер новинарима у Београду. 

Његов колега који са Звездом ове године "прави чуда" Владан Милојевић поручује да му је драго што ће његов тим имати прилике да одмери снаге са тако снажним саставом.

"Свима нам је било драго када смо на извлачењу добили Арсенал и цела јавност у Србији и региону је чекала овако нешто. Овакве утакмице су потребне Звезди јер Звезда са својом историјом не заостаје за Арсеналом", рекао је Милојевић и додао:

"Очекујемо спектакл, долази нам једна од најбољих светских екипа, из првенства које је по мени најбоље у Европи. Никад ништа нисмо обећавали. Даћемо све од себе и видећемо какав ће бити резултат", казао је Звездин стратег.

Спектакл на стадиону "Рајко Митић" почиње у 19.00, уз пренос на Првом програму РТС-а и лајв стримнг на нашем сајту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво