Повратак у Елбасан, више од фудбала

Албанска полиција и тајне службе у пуној су приправности пред још један меч највишег ризика, пошто се у четвртак у Елбасану састају Скендербег и београдски Партизан. Полиција понавља безбедносни сценарио успостављен пре две године за меч Албанија - Србија.

Неколико аутомобила окићених заставама Скендербега из Корче продефиловало је центром Тиране, подсећајући пролазнике да се за 24 часа игра меч највишег ризика, пошто у Елбасану гостује београдски Партизан.

Албанска полиција тврди да је спремна за овај догађај, најављујући да је спремна акција "Елбасан 2", односно да ће у четвртак поновити безбедносне мере испробане на мечу између Албаније и Србије, који је пре две године, такође, одигран на Елбасан арени.

"Могући изгредници су идентификовани и пратимо их. Навијачи неће моћи да на стадион унесу обележја која вређају противника по било ком основу. Суштински, поновићемо све што смо пре две године урадили на утакмици Албанина - Србија", рекао је за РТС један званичник албанске полиције.

Суштински, од сутра пре подне полиција ће контролисати пут дужине 45 километара који од Тиране води ка Елбасану, док ће више од 1.000 полицајаца бити распоређено око стадиона, чији је капацитет око 12.500 места.

Једнако као и пре две године, карте се продају само уз личне документе, тако да ће препродаја улазница бити готово немогућа, док ће потенцијалнм изгредницима бити онемогућен улазак на Елбасан арену.

Албанска полиција наводи и да ће још око 1.000 полицајаца бити спремно за случај да избију нереди, а изнад Елбасана ће током дана патролирати полицијски хеликоптери.

Специјалци ће, такође, бити распоређени у околини стадиона. Још увек је нејасно да ле ћи у Елбасан доћи и косовски полицајци, који су пре две године пратили навијаче који су у Елбасан дошли из Приштине.

Дан пред меч, у Тирани је готово немогуће пронаћи било какав знак да се сутра игра утакмица највишег ризика, пре свега јер становници овог града огромном већином навијају за локалне ривале, Партизани и Динамо, док их изазови који очекују провинцијски Скендербег из Корче претерано не интересују.

Ипак, у околини хотела у којем су одсели фудбалери Партизана приметне су појачане полицијске снаге, али ни изблиза у броју који је, пре две године, чувао репрезентативце Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво