Шест голова у Лондону, Челси и Рома поделили бодове у сјајном мечу

Фудбалери Челсија и Роме одиграли су одличан меч трећег кола Лиге шампиона у Лондону, који је завршен поделом бодова – 3:3. Домаћин повео са два гола предности, Коларов и Џеко окренули, да би Азар поставио коначан резултат. Рутинске победе Бајерна, Барселоне и ПСЖ-а.

"Плавци" су повели голом Давида Луиза у 11. минуту, да би Еден Азар у 37. повисио на 2:0. Само три минута касније српски репрезентативац Александар Коларов након одличног соло продора по левом боку и снажног шута са око 10 метара смањио је заостатак Роме.

Рома је у другом полувремену притискала ривала, да би у 64. минуту Един Џеко сјајним волеј ударцем са око 10 метара након дубинске лопте Федерика Фација донео Римљанима изједначење.

И после изједначења, Рома је наставила са офанзивном игром, а у 70. минуту Џеко је био највиши у скоку после прекида који је извео Коларов и главом са око пет метара савладао Тибу Куртоу.

Преокрет није много уздрмао фудбалере Челсија, који су у 75. минуту дошли до изједначења преко Азара који је искористио додавање Педра са десног бока.

Раније данас у првом мечу Групе Ц Карабаг и Атлетико Мадрид играли су нерешено без голова.

Челси је лидер Групе Ц са седам поена, два мање има Рома, док је Атлетико трећи са два, а Карабаг је четврти са једним.

Фудбалери Барселоне победили су вечерас са 3:1 Олимпијакос, док је Јувентус после преокрета победио Спортинг са 2:1 у утакмицама трећег кола Групе Д Лиге шампиона.

Барселона је лако надиграла Олимпијакос, иако је од 42. минута имала играча мање на терену. Они су на свом стадиону по кишном времену повели аутоголом Димитриоса Николауа у 18. минуту.

Каталонци су имали потпуну контролу, а у 42. минуту остали су с играчем мање на терену, пошто је Ђерар Пике добио други жути картон након што је руком постигао гол који је поништен.

Олимпијакос је у другом делу меча у почетку имао равнотежу, али је Барселона поново успоставила контролу. Лионел Меси је у 61. минуту повисио на 2:0 сјајним шутем из слободног ударца, да би Лука Диње у 64. решио питање победника.

Грчки тим је у самој завршници, односно у 90. минуту смањио заостатак преко Николауа.

Српски фудбалер Урош Ђурђевић је од 55. минуту наступао за Олимпијакос, док је Саша Здјелар одиграо цео меч, а Јагош Вуковић је преседео на клупи.

Јувентус је пред својим навијачима победио Спортинг после преокрета. Португалски тим повео је у 12. минуту аутоголом Алекса Видала, да би Миралем Пјанић у 29. из слободног ударца донео изједначење "старој дами".

Торински тим до победе је стигао у 84. минуту поготком Марија Манџукића на асистенцију Дагласа Косте.

Барселона је лидер Групе Д са максималним учинком, Јувентус је други са шест, док Спортинг има три, а Олимпијакос је без бодова на последњем, четвртом месту.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су у гостима Бенфику са 1:0, док је Базел такође у гостима са 2:0 био бољи од ЦСКА из Москве у утакмицама трећег кола Групе А.

Јунајтед је лидер Групе А са девет бодова, Базел има три мање, док је ЦСКА трећи са три, а Бенфика је последња без бодова.

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су на гостовању Андерлехт са 4:0, док је Бајерн Минхен на свом терену са 3:0 био бољи од Селтика у утакмицама трећег кола Групе Б Лиге шампиона.

ПСЖ је лидер групе са девет бодова, Бајерн је други са шест, док је Селтик трећи са три, а Андерлехт је последњи, четврти без бодова.

Ток вечерашњих мечева: 

22.35 - Крај феноменалног меча на "Стамфорд Бриџу", Челси и Рома одиграли су нерешено - 3:3. Остали резултати:

Бенфика - Манчестер Јунајтед 0:1
ЦСКА - Базел 0:2
Андерлехт - Пари Сен Жермен 0:4
Бајерн - Селтик 3:0
Барселона - Олимпијакос 3:1
Јувентус - Спортинг 2:1  

22.19 - Још петнаест минута до краја мечева, резултати су следећи:

Бенфика - Манчестер Јунајтед 0:1
ЦСКА - Базел 0:1
Андерлехт - Пари Сен Жермен 0:3
Бајерн - Селтик 3:0
Челси - Рома 3:3
Барселона - Олимпијакос 3:0
Јувентус - Спортинг 1:1  

22.18 - ГООООЛ, Азар погађа на додавање Педра за 3:3 у 75. минуту! Сјајајн меч у Лондону!

22.12 - ГОООООЛ, поново погађа Џеко за потпуни преокрет након сјајног центаршута Коларова - 2:3 за Римљане! 

22.06 - ГООООЛ, Џеко поравнава резултат у Лондону - 2:2! Сјајан, ефектан погодак репрезентативца БиХ на аистенцију Фација у 64. минуту. 

22.00 - У другом полувремену за сада једини гол постигао је Бајерн, који сада води са 3:0 против селтика након гола Хумелса. 

21.47 - Настављени су мечеви... 

21.32 - На полувремену резултати су следећи:

Бенфика - Манчестер Јунајтед 0:0
ЦСКА - Базел 0:1
Андерлехт - Пари Сен Жермен 0:2
Бајерн - Селтик 2:0
Челси - Рома 2:1
Барселона - Олимпијакос 1:0
Јувентус - Спортинг 1:1  

21.25 - ГООООЛ, Коларов смањује на 2:1! Одлично је прошао српски репрезентативац, један дриблинг и онда врло прецизан и јак ударац са ивице казненог простора за смањење заостатка.

21.23 - ГОООЛ, Азар погађа за предност Челсија од 2:0. Лепо је пропао и аистирао Мората, па Блегијанцу није било тешко да са пет-шест метара савлада Алисона.

21.15 - На истеку пола сата игре, Јувентус је изједначио против Спортинга на 1:1 (Пјанић), Бајерн - Селтик 2:0 (Милер и Кимик) и Барселона - Олимпијакос 1:0 (Николау аутогол)

20.57 - ГООООЛ, Чесли води са 1:0 од 11. минута након сјајног гола који је са 20-ак метара постигао Давид Луиз. Голова још има једину у Бриселу, где ПСЖ води против Андерлехта (стрелац Мбапе) и Торину, где је Алекс Сандро постигао аутогол и тако довео Спортинг у предност.

20.45 - Почели су следећи мечеви:

Бенфика - Манчестер Јунајтед
ЦСКА - Базел
Андерлехт - Пари Сен Жермен
Бајерн - Селтик
Челси - Рома
Барселона - Олимпијакос
Јувентус - Спортинг 

20.15 - У првом мечу дана, Карабаг и Атлетико Мадрид одиграли су нерешено без голова - 0:0. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи