Реми Брајтона и Евертона, без победника и у Саутемптону

Фудбалери Брајтона и Евертона одиграли су нерешено 1:1, у утакмици осмог кола Премијер лиге. Такође нерешено, али 2:2, било је на мечу Саутемптон – Њукасл.

Брајтон је повео у 82. минуту голом Ентонија Нокара, а бод гостима донео је Вејн Руни у 90. минуту из једанаестерца. То је била прва утакмица Брајтона и Евертона још од 1983. године.

У првом полувремену екипе нису направиле озбиљнију прилику, а прву шансу имао је Евертон, у 53. минуту када је са ивице шеснаестерца шутирао Мејсон Холгејт, али је голман домаћих добро одбранио.

После тога, у 69. минуту, из слободног ударца покушао је Гилфи Сигурдсон, али је био непрецизан. Евертон је поново био у шанси у 74. минуту преко Доминика Калвера Левина, на додавање Вејна Рунија, али је шутнуо у голмана Брајтона Мета Рајана.

После тога домаћи су преузели иницијативу, покушавали су Нокар и Хосе Искердо али су их у томе спречили прво дефанзивац Евертона Мајкл Кејн, а затим и голман Џордан Пикфорд.

У 82. минуту Евертон је повео. Бруно је центрирао са десне стране до Искерда, чији шут је поново блокирао Кејн, а лопта је дошла до Нокара, који је без проблема послао у мрежу.

Евертон је у 86. минуту могао да удвостручи предност, али је Пикфорд одбранио шут Изија Брауна.

У 90. минуту Руни је поставио коначан резултат, пошто је био прецизан из пенала. Претходно, пенал је досудјен пошто је Бруно ударио лактом Калверта Левина.

У трећем минуту судијске надокнаде истакао се голман домаћих Мет Рајан, који је у два наврата одбранио шутеве Кевина Мираласа и Калверта Левина.

После осам кола Брајтон и Евертон имају по осам бодова на 14. односно 16. месту на табели.

Фудбалери Саутемптона и Њукасла играли су нерешено 2:2 у последњој недељној утакмици.

Њукасл је на госотвању против Саутемптона двапут имао предност, али је домаћин оба пута успео да се врати и на крају избегне трећи узастопни пораз код куће.

Гости су повели голом Исака Хејдена у 20. минуту, да би Саутемтона изједначио у 49. голом Манола Габијадинија.

Њукасл је само два минута касније поново дошао до предности голом Ајозе Переса, али је Габијадини у 75. минут својим другим голом, овај пут из једанаестерца, донео бод Саутемтону.

Саутемтон је сада десети са двет бодова, два мање од деветопласираног Њукасла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи