Партизан савладао Радник у Сурдулици

Радник – Партизан 0:2 (0:1). Шампиони Србије, фудбалери Партизана, савладали су Радник у Сурдулици у оквиру 13. кола Суперлиге и са нова три бода задржали корак за тренутним лидером Црвеном звездом. Наравно, све је то некако у запећку, пошто црно-беле у четвртак очекује тешко гостовање Скендербегу у Албанији у оквиру трећег кола Лиге Европе, које има потенцијал да директно дореди ток сезоне за екипу из Хумске.

Партизан је савладао Радник из Сурдулице – и то је једино што ће се памтити са овог меча дуже од неколико часова. Напросто, комбинација ужасног терена (заправо опасног терена, јер онаква подлога више него ишта доприноси повредама фудбалера или макар стварању предуслова да се оне догоде у будућности), домаћина који је погрешно каналисао велику мотивисаност и ангажованост заменио грубошћу, као и Партизана који је играо на ауто-пилоту, свестан да га за пар дана у Албанији чека вероватно и меч сезоне, није могла да донесе некакву квалитетну представу.

Два једанаестерца, по један у оба полувремена и оба релативно очигледна у својој оправданости, донела су црно-белима бодове који вероватно највећи значај имају у миру који гарантују у припреми меча са албанским прваком Скендербегом, који се игра у четвртак у Елбасану.

Екипа Мирослава Ђукића је на терен изашла у саставу који би, уз можда једну до две измене, могао да почне и дуел са Скендербегом. На терен се после повреде вратио и Зоран Тошић, који је уз Марка Јевтовића означен као кључни играч који је недостајао српског освајачу дупле круне у претходним мечевима, посебно оном са кијевским Динамом.

Црно-бели су играли у базичном 4-2-3-1 систему, у коме је млади репрезентативац Данило Пантић играо иза Тавамбе, а између Ђуричковића и Суме.

Голове за Партизан на југу Србије постигли су Сејдуба Сума и поменути Зоран Тошић. Екипа Симе Крунића, искљученог у првом полувремену после недоличних коментара након једног оштрог прекршаја домаћег фудбалера над Јевтовићем, имала је неколико напада који би их доводили у нападачку, завршу трећину терена, али је ретко када успевала да их адекватно или, напослетку, икако заврши.

На самом старту другог дела екики Радника је поништен погодак после фаула над Владимиром Стојковићем, који је, такође, био релативно очигледан.

У наредном колу у Хумску стиже екипа Бачке из Бачке Паланке, али вероватно нико у црно-белом свету не размишља сада о томе. Управо је Бачка била боља од чачанског Борца на свом терену (1:0).

У последњем мечу дана, Младост је у Лучанима са 2:1 била боља од Напретка из Крушевца.

Ток утакмице: 

16.54 - Крај меча. Партизан је савладао Радник са 2:0.

16.53. Крај утакмице. Бачка је на свом терену савладала Борац са 1:0 (0:0).

16.51 - ГОООЛ! Партизан води са 2:0 против Радника. Стрелац из једанаестерца био је Тошић у 90. минуту.

16.50 - Пенал за Партизан. У казненом простору оборен је Ожеговић.

16.07 - Почело је друго полувреме.

15.50 - Полувреме. Радник - Партизан 0:1.

15.48 - Полувреме. Бачка - Борац 0:0.

15.20 - ГОООЛ! Партизан води са 1:0 против Радника. Сигуран са беле тачке био је Сума у 18. минуту. 

15.19 - Пенал за Партизан. У казненом простору оборен је Тавамба.

15.02 - Почео је меч у Сурдулици.

14.55 - Састави тимова:

Радник: Чанчаревић, Танасин, Ивановић, Гојковић, Младеновић, Пантелић, Мићић, Керемех, Пејчић, Радовић, Пуровић

Партизан: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић, Ђуричковић, Јевтовић, Евертон, Пантић, Тавамба, Сума

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво