Жорж Веа води на председничким изборима у Либерији

Својевремено један од најбољих нападача на свету Жорж Веа најближи је победи на председничким изборима у Либерији. Гласови се још броје, чекају се званични резултати. Малдини и Венгер већ честитали победу.

Жорж Веа (51), сенатор у државном Конгресу Либерије, годинама је у политичким водама, а на овим изборима наступа под слоганом да „поведе Либерију у ново поглавље славне историје".

Иако је током ноћи проглашен победником, његови сарадници су "спуштали лопту" и објашњавали да је прерано честитати, јер се гласови још броје. Ипак, неки од бивших сарадника, саиграча и тренера Жоржа Вее већ су му честитали успех.

Паоло Малдини играо је са Либеријцем у Милану и већ се огласио на свом Инстаграм профилу, сликом и поруком:

"Честитам свој драгом пријатељу Жоржу Веи, који је победио на изборима и постао нови председник Либерије. Сигуран сам да ће овај скромни и великодушни човек, кога сам срео пре 20 година, бити савршени вођа народа своје вољене земље. Са својом породицом шаљем му сву љубав и подршку", написао је славни Италијан.

Истим поводом оглгасио се и Арсен Венгер, менаџер Арсенала, који је Веу тренирао четири године у Монаку (1988-1992).

"Честитам једном од својих бивших играча, Жоржу Веи, јер је постао председник Либерије. Не догађа се често да имате бившег играча који буде изабран за председника своје земље. Свака част Жоржи и само хоћу да му поручим да сачува ентузијазам и жељу да учи и да побеђује", рекао је Арсен Венгер.

Фудбалски свет је тако већ поздравио новог председника Либерије, где и даље, ипак, броје гласове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво