Венгер пожурио са честитком Жоржу Веи

Тренер фудбалера Арсенала Арсен Венгер честитао је свом бившем играчу Жоржу Веи победу на председничким изборима у Либерији, али се чини да је пожурио, пошто ће највероватније бити другог круга на изборима, пренео је Би-Би-Си.

"Желео бих да чеситам једном од мојих бивших играча, који је постао председник Либерије", навео је Венгер.

Венгер је био Веин тренер у Монаку, деведесетих година прошлог века.

Веа је био један од 20 кандидата на изборима одржаним у уторак. Већина аналитичара наводи да ће бити другог круга на председничким изборима, пошто ниједан кандидат није добио више од 50 одсто гласова како би победио.

Један од најбољих афричких фудбалера свих времена се у два наврата безуспешно кандидовао за председника Либерије.

Вести о томе да је 51-годишњи Веа победио на изборима круже друштвеним мрежама, али се гласови још пребројавају, а поједине странке тражиле су да се одложи објављивање резултата због наводних неправилности.

Веа, кога зову Мистер Жорж, врло је популаран у својој земљи. Први пут је изабран на функцију у децембру 2014. када је постао сенатор западне провинције Монсерадо, провинције са највише становника у земљи. Веа је 1995. проглашен за најбољег фудбалера света и једини је Африканац који је добио Златну лопту. Он је током каријере, између осталих, играо за Монако, Милан, Пари Сен Жермен, Челси, Манчестер сити и Марсеј. За репрезентацију Либерије одиграо је 60 утакмица и постигао 22 гола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво