Розе мреже на "Рајку Митићу" као подршка борби против рака дојке

Фудбалски клуб Црвена звезда подржао је и овог октобра акцију борбе против рака дојке и тим поводом на головима поставио розе мреже, што је боја која је заштитни знак те кампање.

Октобар, месец посвећен борби против рака дојке, обележава се већ препознатљивим симболом - розе машницом. Зато су првотимци Звезде Мичел Доналд, Александар Пешић и Милан Борјан, заједно са девојкама из ЖФК Црвена звезда на највећем српском стадиону закачили розе мрежу на голове.

На тај начин скренули су пажњу на распрострањеност рака дојке и подигли свест о значају превенције и раног откривања болести.

Угледни српски кардиохирург, председник Здравствене комисије ФСС и члан УО Црвене звезде Миљко Ристић подржао је ову акцију.

"Фудбалски клуб Црвена звезда, као највећи на овим просторима, води рачуна подједнако и о мушком и о женском спорту. Ова акција, која ће се спроводити и у будућности, има за циљ да укаже на значај обољења жена, као и да се подигне свест о важности превенције. Ствар је, нажалост, веома озбиљна. Србија је на неславном другом месту по броју оболелих од карцинома дојке у Европи. И овом акцијом радимо на томе да се превентивним прегледима тај број смањи", рекао је Ристић.

Звездин капитен Мичел Доналд имао је важну поруку за све даме.

"Увек радо подржавам овакве акције. Некада људи мисле да у животу имају проблеме и да су несрећни, али нису свесни да има оних који нажалост пате од озбиљних болести и којима је заиста тешко. Зато бих желео да апелујем на све жене да одлазе редовно на превентивне прегледе и да воде рачуна о свом здрављу", поручио је Доналд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво