Муслин за РТС: Играчи су показали да су победници

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин за РТС говорио о недавно завршнеим квалификацијама за Мундијал у Русији, колико је тешко било доћи до њега, али и шта нас очекује у наредних осам месеци до највеће смотре светског фудбала.

Фудбалери Србије у сузама су дочекали крај утакмице са Грузијом и пласман на Светско првенство наредне године у Русији.

"После Аустрије, где смо изгубили прву меч-лопту, било је врло важно да се квалификујемо. Целе те квалификације, годину и по дана рада, све се свело на ту једну утакмицу, коју треба да добијемо. Добили смо је и емоције су прорадиле код њих. Наравно, уз предиван амбијент и велику подршку наших навијача. Када се певала химна, било је јако дирљиво. То су биле две најлепше химне, у Аустрију пред 40.000 углавном наших навијача, и овде на стадиону 'Рајко Митић'", каже Муслин.

Муслин је завео ред, рад и дисциплину и то је било одлучујуће у овим квалификацијама.

"То је пројекат који смо сви заједно правили, од врха Федерације и Савеза, преко мојих помоћника, мене и играча, наравно, који су најзаслужнији. Није то била никаква дисциплина, то је фама, када смо почели да радимо договорили смо се, знали смо шта нас чека... Они су испоштовали тај договор, показали су да су победници, иако је мало ко веровао. Ми смо веровали, да нисам веровао не бих се ни прихватио овог посла. И на крају смо успели", задовољан је селектор.

Колико су квалификације за Светско првенство тешке показује да су су селекције Холандије, као и првака Јужне Америке Чилеа остале без Мундијала, да су Француска и Португалија практично у последњем колу обезбедиле пласман, а да Италијани и Хрвати морају да играју бараж.

"Само ми који смо то урадили, иекипе које праве резултате и рекорде, знају колико је тешко то остварити. Говорим за нас, али и за све екипе одбојкаше, кошаркаше, Новака Ђоковића... Колико је то одрицања и рада, то изгледа лако када се постигне резултат", рекао је Муслин.

Да би се резултат остварио и на самом Светском првенству, потребно је још много рада у наредних осам месеци.

"Ми смо на старту квалификација, у првих 15 дана у припремним утакмицама, одлучили да променимо систем игре, с обзиром на квалитет и тип играча које имам. На крају се то испоставило добро, међутим, за то треба доста времена. Да би побољшали нашу игру, морамо више да се виђамо, више да играмо, да више тренирамо заједно, али то је немогуће. Имамо неколико датума, у новембру две пријатељске утакмице, као и у марту. Наравно, испробаћемо и неколико играча из младе репрезентације", завршио је селектор фудбалске репрезентације Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се