Ваљак лако прошао преко Ртња

Посебан дан, највећи који је у историји имао фудбалски Бољевац, месташце у Зајечарском округу, обележио је дуел Ртња, иначе однедавно српсколигаша (трећелигаша) и освајача дупле круне Партизана. Црно-бели су, без икаквих проблема, савладали домаћи тим у шеснаестини финала Купа Србије (0:3), али то не умањује угођај преко 5.000 гледалаца на трибини симпатичног објекта. Ђукић: Битна победа за стицање самопоуздања.

Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су у заосталом мечу шеснаестине финала савладали низзелигасса Ртањ у Бољевцу са 3:0 (1:0).

Стрелци за браниоца трофеја били су Леандре Тавамба у 35, Марко Јевтовић из пенала у 70. и "резервиста" Огњен Ожеговић у 85. минуту.

Мирослав Ђукић је, изузимајући Соломона, на терен послао махом најјачи тим клуба из Хумске, уз одсуство репрезентативаца Стојковића, Тошића, Јанковића, као и младог репрезентативца Данила Пантића.

Вреди ли уопште истицати да је Партизан доминирао током читавог трајања меча, иако се Ртањ презентовао као тим коме нису страни ни неки напреднији дефанзивни системи, што посебно импонује када се зна у ком рангу игра ова екипа.

Навијаче црно-белих може да радује повратак на терен Јевтовића након нешто дуже повреде, посебно имајући у виду колико је пута тренер Ђукић апострофирао његову важност за игру српског првака и проблеме које је његов изостанак због повреде мишића изазвао.

Наравно, много релевантније утакмице за црно-беле тек предстоје, прво у Суперлиги, а потом и вероватно кључан меч у Лиги Европе против Скендербега.

Истовремено, Напредак је као гост савладао Беззанију 1:0.

Од 18 сати састају се: Црвена звезда - Динамо Врање, Слобода Ужице - Борац Чачак.

Раније се су у осмину финала пласирали: Јавор, Спартак, Чукарички, Војводина, Младост Лучани, Будућност Добановци, Мачва, Раднички Пирот, Инђија, Рад, Златибор и Пролетер Нови Сад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво